FORGOT YOUR DETAILS?

Καλοκαιρινή ροδακινόπιτα κέικ

Υλικά

Για τα ροδάκινα
700 γρ. καθαρισμένα και κομμένα ροδάκινα
50 γρ. ζάχαρη

Για το μίγμα κέικ
80 γρ. βούτυρο αγελαδινό φρέσκο
4 αυγά
120 γρ. ζάχαρη λευκή
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού baking powder
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. γάλα φρέσκο

Καλοκαιρινή ροδακινόπιτα κέικ.

Καλοκαίρι και ροδάκινα πάνε "πακέτο"!!!

Τα κέικ το καλοκαίρι ειδικά δεν πρέπει να είναι μονότονα. Δώστε τους το άρωμα των φρέσκων φρούτων της εποχής.

Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο γλυκάκι για το καλοκαίρι, όσο εύκολα φτιάχνουμε και την μηλόπιτα το χειμώνα!

Δοκιμάστε μια συνταγή γρήγορη και εύκολη, που "εκμεταλλεύεται" την πληθώρα σε ροδάκινα αυτής της εποχής.

Ιδανικά συνδυάζεται και με όποια γεύση παγωτού σας αρέσει.

Προσοχή όμως, γιατί ο διατροφικός μας πίνακας αναφέρει σκέτο το γλυκάκι μας. Αν προσθέσετε παγωτό  (....που μάλλον δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε!) θυμηθείτε να προσθέσετε και τις αντίστοιχες θερμίδες και υδατάνθρακες!!!

Οδηγίες

Απλώνουμε τα ροδάκινα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ρίχνουμε τα 50 γρ. ζάχαρη πάνω τους.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Για το μίγμα κέικ
Το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δηλαδή θα τα έχετε βγάλει από το ψυγείο τουλάχιστον πριν από 20 λεπτά.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι και το baking powder.

Τελευταίο προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Βγάζουμε το ταψάκι με τα ροδάκινα από το φούρνο και απλώνουμε πάνω τους το μίγμα του κέικ.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στον αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Καλή σας απόλαυση.

Καλοκαιρινή ροδακινόπιτα κέικ σύνθεση ανά 100γρ

Ενέργεια/θερμίδες: 183 kcal
Πρωτεΐνες: 1,06 γρ.
Υδατάνθρακες: 32,75 γρ.
Λίπη: 5,70 γρ.

Χορηγός επικοινωνίας κοινωνικού σκοπού Onesmart Promotion

θερμίδες---ποσότητες-mamameli

4 Σχόλια to “ Καλοκαιρινή ροδακινόπιτα κέικ”

  1. Ilias koutlas says :Απάντηση

    Sofia όντως μία υπέροχη συνταγή. Θέλει ακριβώς την ώρα ψησίματος, γιατί εγώ το άφησα λίγο παραπάνω, λεπτά. Νόστιμο κ χορταστικό όταν το τρως κ με παγωτό καϊμάκι! Thanks

    1. Sofia Tsiakalou says :Απάντηση

      Σε ευχαριστώ πολύ Ηλία ! Η συνταγή αυτή γίνεται εξίσου απολαυστική με αλεύρι χωρί γλουτένη για όσους νοσούν με κοιλιοκάκη (όπως αρχικά την δημιούργησα) αλλά η δική σου μαρτυρία βοηθά και όσους θέλουν να τη φτιάξουν με το κοινό αλεύρι (με γλουτένη). Εύχομαι πάντα επιτυχίες στην μαγειρική σου!!!

  2. Roula says :Απάντηση

    καλημέρα, φαίνεται καταπληκτική, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ αντί για ζάχαρη να βάλω ζαχαρίνη, λόγω διαβήτη ??

    1. Sofia Tsiakalou says :Απάντηση

      Ευχαριστώ πολύ Ρούλα! Εννοείται πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο γλυκαντικό σου αρέσει. Πρόσεχε όμως γιατί δεν καραμελώνουν όλα και μπορεί να καούν. Καλύτερα να ψήσεις τα ροδάκινα χωρίς κάποιο γλυκαντικό -ώσπου να ροδίσουν- και μετά να προσθέσεις τη γλυκαντική ουσία στο μίγμα που θα ψηθεί. Δοκίμασέ το και στείλε μου φωτογραφία από το αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP
Shares

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.