Ψωμάκια τσιαπάτα χωρίς γλουτένη

0
3532
ψωμάκια-τσιαπάτα-χωρίς-γλουτένη-63 mamameli

Ψωμάκια τσιαπάτα χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 150 γρ. κορν φλαόυρ
  • 500 γρ. αλεύρι για αρτοσκευάσματα (χωρίς γλουτένη)
  • 400 γρ. γάλα
  • 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 100 γρ. νερό
  • αλάτι

Επιπλέον: λίγο αλεύρι για να πλάσουμε τα ψωμάκια (περίπου 1/2 κούπα)

Ψωμάκια τσιαπάτα χωρίς γλουτένη φυσικά!!!

Μια συνταγή για τραγανά ψωμάκια τσιαπάτα που μπορείτε να απολαύσετε και την επόμενη ημέρα.

Θέλουν το χρόνο τους αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Ιδανικά για σάντουιτς και ιδιαίτερα για γρήγορα γεύματα για τα παιδιά. Από τα χεράκια σας!!

Οδηγίες

Το γάλα μας πρέπει να είναι κρύο ή χλιαρό (για να μην μας σβολιάσει το κορν φλάουρ).

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κορν φλάουρ και το γάλα και τα ανακατεύουμε, ώσπου να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με ένα μίξερ και το εξάρτημα για ζύμες.

Μόλις ομογενοποιηθεί κάπως το μίγμα μας το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Αφήνουμε να φουσκώσει η μαγιά για περίπου 15 λεπτά.
Μόλις φουσκώσει ρίχνουμε το μίγμα μας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ.

Δείτε και το βίντεο : φτιάχνουμε ψωμάκια τσιαπάτα χωρίς γλουτένη

Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή. Δεν μπορούμε να την πλάσουμε.

Την σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Αυτό το στάδιο δυστυχώς δεν μπορείτε να το παραλείψετε. Να το επεκτείνετε σίγουρα. Δηλαδή μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη στο ψυγείο ακόμη και για μια ημέρα. Το ιδανικό πάντως επιτυγχάνεται για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο ξεκούραση.

Βγάζουμε το μπολ με τη ζύμη από το ψυγείο και με βρεγμένα χέρια και μια βρεγμένη σπάτουλα προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε τη ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.

Προσθέτουμε το επιπλέον αλεύρι μας και τη ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Προσοχή! δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο μεγάλα κομμάτια και κάθε κομμάτι σε άλλα δύο και κάθε μικρότερο σε δύο ακόμη.

Έτσι έχουμε συνολικά 8 κομμάτια ζύμης.

Πλάθουμε στο σχήμα που μας αρέσει (στρογγυλό ή μακρόστενο) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε αλευρώσει ή καλύψει με λαδόκολλα.

Με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε ψωμάκι με ελάχιστο λάδι και τα σκεπάζουμε όλα με διαφανή μεμβράνη.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μπορείτε να τα σκεπάσετε πάνω από τη μεμβράνη και με μια βαμβακερή πετσέτα.

Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Θα πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Τα τσιαπάτα σας είναι έτοιμα για απολαυστικά σάντουιτς και μπέργκερ!!!.

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 246,81 kcal
Πρωτεΐνες: 2,95 γρ.
Υδατάνθρακες: 44,84 γρ.
Λίπη: 5,97 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here