Μπισκότα με κόκκινη κολοκύθα

0
2246
μπισκότα-με-κόκκινη-κολοκύθα-82 mamameli

Μπισκότα με κόκκινη κολοκύθα

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη)
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. πουρέ κόκκινης κολοκύθας
  • 1 κουτ. γλυκού ξανθανικό κόμμι/xanthan gum (το παραλείπετε αν ήδη περιέχει το αλεύρι σας)
  • 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/4 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλο
  • ελάχιστο αλάτι

Θρεπτικά και τραγανά μπισκότα με κόκκινη κολοκύθα!! Άλλος ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε τις φθινοπωρινές κόκκινες κολοκύθες.

Εύκολα και γρήγορα μπισκότα που μπορούν να συνοδέψουν τα παιδιά στο σχολείο, εμάς στο γραφείο ή στον απογευματινό μας καφέ.

Δοκιμάστε τα μπισκότα κόκκινης κολοκύθας αφού πρώτα έχετε φτιάξει τον πουρέ από κόκκινη κολοκύθα.

Οδηγίες

Θερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου

Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά μας, δηλαδή το αλεύρι, το ξανθανικό κόμμι, το baking, τη σόδα και τα μπαχαρικά μας.

Αν το αλεύρι που χρησιμοποιείτε περιέχει ήδη ξανθανικό κόμμι ή xanthan gum δεν χρειάζεται να προσθέσετε. Επίσης, αν κάποιος χρησιμοποιήσει αλεύρι με γλουτένη δεν χρειάζεται ( ξανθανικό κόμμι).

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για λίγα λεπτά.

Δεν χρειάζεται να επιμένουμε καθώς δεν είναι απαραίτητο να λιώσει όλη η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μας μέσα στο μίγμα (μαζί με τα στερεά-με το αλεύρι) και ανακατεύουμε είτε με μια σπάτουλα ή καλύτερα με τα δυο μας χέρια, ώσπου να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.

Την αφήνουμε για δέκα λεπτά στην άκρη σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας.

Σε δύο λαδόκολλες ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε φύλλο και αρχίζουμε να σχηματίζουμε με κουπ πατ τα μπισκότα μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουπ πατ με λεπτομέρειες, καθώς αυτή η ζύμη βοηθά να φαίνονται και να διατηρούνται οι λεπτομέρειες και μετά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα για 12 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Αν θέλουμε να γίνουν ακόμη πιο τραγανά τα αφήνουμε 2-3 λεπτά περισσότερο ώσπου να πάρουν ακόμη πιο καφετί χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 298,29 kcal
Πρωτεΐνες: 2,81 γρ.
Υδατάνθρακες: 52,39 γρ.
Λίπη: 8,55 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here