Γρήγορη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο Υλικά Για τη γέμιση 900 γρ. φρέσκα κολοκυθάκια 3 αυγά 150 γρ. τυρί φέτα 200 γρ. σκληρό τυρί (μυζήθρα ή γραβιέρα) 100 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού baking powder αλάτι, πιπέρι … και μυρωδικά επιλογής σας! επιπλέον: ελαιόλαδο για το άλειμα του ταψιού &
Σιγοψημένο κατσικάκι στη γάστρα Γενικότερα το ψήσιμο στη γάστρα το προτιμώ γιατί τοποθετείς εύκολα όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και αυτό κάνει όλη τη δουλειά! Με το σιγοψήσιμο το κρέας γίνεται τρομερά μαλακό και πεντανόστιμο. Ακόμη και αν το κρέας προέρχεται από μεγάλο ζώο θα το μετατρέψει σε πολύ πολύ μαλακό και εύγευστο. Υλικά
Προσέχουμε όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε τη φακή; Μια μέρα όπως η σημερινή – άκρως χειμωνιάτικη- μια σούπα φακής θα είναι ιδανική. Αυτό σκέφτηκα πρωί πρωί και θέλησα να φτιάξω αυτό το παραδοσιακό μας και τόσο ωφέλιμο πιάτο. Κλείσαμε ως οικογένεια δύο χρόνια στην διατροφή χωρίς γλουτένη (2 χρόνια από όταν πήραμε τη διάγνωση στα χέρια
Κις λορέν τυριών Η ζύμη σε αυτή την πίτα είναι πολύ απλή και γρήγορη. Πρόκειται ουσιαστικά για τη ζύμη μιας αρμυρής τάρτας. Υλικά για τη ζύμη: μισό φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (περίπου 110 γρ.) μισό φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 110 γρ.) 250 με 270 γραμμάρια αλεύρι (μείγμα για ψωμί στο οποίο προσθέτω
Πανετόνε χωρίς γλουτένη με σοκολάτα Ένα κατεξοχήν Χριστουγεννιάτικο γλυκό ψωμί ιταλικού τύπου. Έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στη χώρα μας, ιδιαίτερα κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Εδώ θα σας παρουσιάσω μια εύκολη και όσο γίνεται πιο γρήγορη εκδοχή με αλεύρι χωρίς γλουτένη. Η συνταγή είναι βασισμένη στο blog/site My Gluten Free
Κλασικό προφιτερόλ με κρέμα πατισερί Υλικά για την πατισερί 800 ml φρέσκο γάλα 150 γρ. καστανή ζάχαρη 3 κρόκους αυγών (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής) 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη) 70 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστέ 30 γρ. φρέσκο βούτυρο 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σπόρους από 1 βανίλια για τα
Κοιλιοκάκη στο στρατό και στη Θεία Κοινωνία -ταμπού ή αποκλεισμός Η κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση νόσος. Μια νόσος που “χτυπά” τον οργανισμό κάποιου και έκτοτε την φέρει για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Δεν είναι δίαιτα. Δεν είναι δυσανεξία. Δεν είναι επιλογή. Είναι μια ασθένεια και τα άτομα με κοιλιοκάκη ασθενείς δια βίου. Απλές έννοιες,
Οι νέες τεχνολογίες στη διαχείριση διαβήτη σήμερα, στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. Γεγονός αποτελεί πλέον πως οι εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση του διαβήτη σε ινσουλινοεξαρτώμενα άτομα (τύπου 1) βασίζεται κατά κύριο λόγο στην τεχνολογία και λιγότερο στη βιολογία. Και μάλιστα στον τρόπο που η τεχνολογία προσπαθεί να αναγνώσει, να αναγνωρίσει και να εφαρμόσει πρακτικές
Medtronic 780G – Οι πρώτοι μήνες με τη νέα αντλία ινσουλίνης Η νέα αντλία ινσουλίνης ή αλλιώς το νέο σύστημα της Medtronic MINIMED 780G με τον αισθητήρα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης Guardian link (3) ήρθε στη χώρα μας στα τέλη του 2020 – αρχές του 2021. Το σύστημα αυτό αποτελεί ένα υβριδικό κλειστό κύκλωμα αυτόματης χορήγησης
Κράκερ με αλεύρι αμυγδάλου και δενδρολίβανοΟ αρωματικός και αειθαλής θάμνος του δενδρολίβανου μας δίνει άρωμα και γεύση σε αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή χωρίς γλουτένη.Το αλεύρι αμυγδάλου είναι ουσιαστικά αλεσμένα αμύγδαλα, που περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά αυτής της τροφής με χαμηλούς υδατάνθρακες.Οι διατροφικές πληροφορίες αυτής της συνταγής, καθώς και ο διατροφικός πίνακας, έχουν