FORGOT YOUR DETAILS?

Μακαρόν με μους αβοκάντο-σοκολάτα ή τυρί κρέμα

Υλικά

Υλικά για τα μακαρόν
250 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (σκόνη)
18 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
65 γρ. νερό
3 ασπράδια αυγού

Για τη γέμιση με μους αβοκάντο-σοκολάτας
Ένα ώριμο αβοκάντο (περίπου 80 γρ. καθαρισμένο)
λίγες σταγόνες ελαιόλαδου
40 γρ. κακκάο σε σκόνη
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση με τυρί κρέμα
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Μακαρόν με μους αβοκάντο σοκολάτα ή τυρί κρέμα!

Και φυσικά χωρίς γλουτένη.

Τα λεπτεπίλεπτα μακαρόν είναι από τα πιο διάσημα γλυκίσματα που έχουν ως βάση τους το αλεύρι αμυγδάλου.

Η γέμισή τους μπορεί να είναι οτιδήποτε σας ευχαριστεί.

Εδώ σας παρουσιάζω τις δύο πιο αγαπημένες μου γεύσεις!

Αβοκάντο και σοκολάτα, τα καλά λιπαρά του αβοκάντο συνδυάζονται με τις πολυφαινόλες τις σοκολάτας!

Ενώ το τυρί κρέμα μετριάζει τα λιπαρά της κρέμας γάλακτος και μας δίνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε την αγαπημένη σας γέμιση και να τολμήσετε να φτιάξετε μόνοι σας τα μακαρόν!!

Οδηγίες

Για τα μακαρόν

Η συνταγή που σας δίνω ξεκινά με μια Ιταλική μαρέγκα.

Χτυπάω 3 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Βράζω το νερό και την κρυσταλλική ζάχαρη για λίγα λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία ώσπου να γίνει παχύρευστη. Θέλει προσοχή γιατί η ποσότητα είναι μικρή και γρήγορα μπορεί να σας καραμελώσει το μίγμα.

Το σιρόπι θα πρέπει να φτάσει ωστόσο στο σημείο όπου η ζάχαρη να μπορεί να σταθεί ανάμεσα στα δάκτυλά σας. (βλέπετε τη φωτογραφία όπου το σιρόπι είναι αρκετά παχύρευστο).

Ρίχνω με σταθερή ροή το ζεστό σιρόπι στην σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύω συνεχώς.

Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου το μίγμα να κρυώσει εντελώς. Η ιταλική μαρέγκα είναι έτοιμη!

Συνεχίζουμε για τα μακαρόν:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι αμυγδάλου με την άχνη ζάχαρη και το ασπράδι αυγού.

Αναμιγνύω τα δύο μίγματα (αλεύρι και ιταλική μαρέγκα) ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ.

Αν θέλω να προσθέσω χρώμα ζαχαροπλαστικής αυτό είναι το κατάλληλο σημείο.

Χωρίστε το μίγμα σε περισσότερα μέρη αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα χρώματα ζαχαροπλαστικής!!

Τοποθετώ το μίγμα μου σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Στρώνω το ταψί ή τα ταψιά που θα χρησιμοποιήσω με λαδόκολλα.

Σχηματίζω σε ένα ταψί τα μακαρόν σε στρογγυλό σχήμα.  Καλό είναι να σχεδιάσετε πρώτα με ένα μολύβι τα στρογγυλά σχήματα στην λαδόκολλα ώστε να μην δυσκολευτείτε στη συνέχεια, καθώς τα σχηματίζετε με το κορνέ.

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου τα μακαρόν (χωρίς να τα σκεπάσετε) για τουλάχιστον 45 λεπτά. (μέγιστο 1 ώρα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνονται στον αέρα για 12-15 λεπτά.

Κάθε ταψί που θα βγαίνει από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μετά προσπαθήστε να αφαιρέσετε τα μακαρόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να κρυώσουν εντελώς πριν προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε από το ταψί.

Για τη γέμιση μους σοκολάτα - αβοκάντο
Ξεφλουδίζω το αβοκάντο και το ψιλοκόβω.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ σε ένα μούλτι ή με ένα μπλέντερ χειρός.

Για τη γέμιση τυρί κρέμα
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη, ώσπου να στέκεται το μίγμα μου.
Προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω ώσπου να ενσωματωθεί.

Για να συνθέσω τελικά τα μακαρόν σε κάθε ένα μπισκότο προσθέτω τη γέμιση που προτιμώ και κλείνω με άλλο ένα μπισκότο.

Μακαρόν με μους αβοκάντο-σοκολάτα ή τυρί κρέμα σύνθεση ανά 100γρ

Με γέμιση αβοκάντο:

Ενέργεια/θερμίδες: 294,20 kcal
Πρωτεΐνες: 8,06 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 43,93 γραμμ.
Λίπη: 19,6 γραμμ.

Με γέμιση τυρί κρέμα:

Ενέργεια/θερμίδες: 299,40 kcal
Πρωτεΐνες: 8,43 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 42,12 γραμμ.
Λίπη: 20,38 γραμμ.

Χορηγός επικοινωνίας κοινωνικού σκοπού Onesmart Promotion

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP
Shares

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.