15/05/2018δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Δροσερά ταρτάκια ινδικής καρύδας Υλικά Για τα ταρτάκια 2 ασπράδια αυγών (περίπου 60 γρ.) 30 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη για τους κοιλιοκακικούς) 150 γρ. τριμμένη αποξηραμένη ινδική καρύδα 50 γρ. onstevia (μισή περιεκτικότητα σε θερμίδες από την κανονική ζάχαρη) 20 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη Ελαιόλαδο για τις φόρμες κέικ Για τη
22/04/2018δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Φακές με ραντίτσιο Υλικά Για τη σάλτσα (σερβίρεται ξεχωριστά) 50 γρ. κρεμμύδι 20 γρ. ελαιόλαδο 40 γρ. καλαμπόκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο) 200 γρ. ζωμός λαχανικών 250 γρ. κρέμα καρύδας 1 κουτ. γλυκού βαλσάμικο αλάτι και λευκό πιπέρι Για τις φακές 200 γρ. κόκκινες αποφλοιωμένες φακές 80 γρ. φαγόπυρο (μουσκεμένο για τουλάχιστον 5 ώρες και στραγγισμένο)
12/04/2018δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Σιμνελ κέικ – Simnel cake Υλικά Υλικά για το κέικ 250 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος 200 γρ. ζάχαρη μαύρη 1 πρέζα αλάτι 200 γρ. φρέσκο γάλα 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού baking powder 6 αυγά 30 γρ. κουμ-κουάτ γλυκό του κουταλιού (στραγγισμένο) ή όποιο άλλο γλυκό κουταλιού 50 γρ. ξερά
27/03/2018δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Τρίγωνα σοκολατάκια blackforest (μπλακ φόρεστ) Υλικά 110 γρ. βύσσινο κομπόστα στραγγισμένα 250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα (σε κομματάκια) 250 γρ. λευκή σοκολάτα (σε κομματάκια) Μια πανεύκολη συνταγή για να καλύψουμε τις υπογλυκαιμίες μας χωρίς πολλές πολλές τύψεις. Γρήγορα, πρωτότυπα και γευστικά σοκολατάκια που μπορούμε να προσφέρουμε για κάθε περίσταση!! Το όνομά τους το παίρνουν από τη
23/03/2018δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Ριζότο με κινόα και παντζάρια Υλικά Για τα παντζάρια 700 γρ. βρασμένα παντζάρια 60 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) 40 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. αλεύρι (μια γεμάτη κουταλιά της σούπας) 300 ml ζωμό λαχανικών 50 γρ. γιαούρτι ή 50 γρ. κρέμα καρύδας (για τη νηστίσιμη εκδοχή) αλάτι και πιπέρι Για το ριζότο κινόα 50 γρ. κρεμμύδι
18/03/2018δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Γαστρονομικές Περιπλανήσεις στην Πάργα Γαστρονομικές Περιπλανήσεις στην Πάργα ήταν ο τίτλος ενός διήμερου σεμιναρίου διάρκειας 15 ωρών που διοργάνωσε το Chef’s Club σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Φάσμα¨, στο BIANCO Resort, στην πανέμορφη παραλία της πόλης της Πάργας. Η πανέμορφη πόλη της Πάργας που ακόμη και τις ανοιξιάτικες
14/03/2018δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Σουβλάκια μελιτζάνας με σως φυστικοβούτυρου Υλικά 9 ξύλινα σουβλάκια 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους περίπου 2,5 εκατοστών 200 γρ. μανιτάρια περίπου διαμέτρου 3 εκατοστών Για τη μαρινάδα 1 κουτ. γλυκού κύμινο 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (περίπου 20 γρ. ολόκληρο το κομμάτι) 2 σκελίδες σκόρδο 20 γρ. σάλτσα
22/02/2018δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Σουβλάκια μελιτζάνας με σως φυστικοβούτυρου – Βίντεο στην εκμπομπή του GlucoChef GlucoChef Μια απρόσμενα γευστική εκδοχή για σουβλάκι, με 100% φυτικές πρωτεϊνες, περιορισμένους υδατάνθρακες που αντιστοιχούν μόλις σε ένα ισοδύναμο ανά μερίδα και λιπαρά καλής ποιότητας, αφού τα περισσότερα είναι πολυακόρεστα. Είναι ένα πιάτο ιδανικό για άτομα που θέλουν να αποφύγουν τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης.
08/02/2018δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Μακαρόν με μους αβοκάντο-σοκολάτα ή τυρί κρέμα Υλικά Υλικά για τα μακαρόν 250 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (σκόνη) 18 γρ. ζάχαρη άχνη 1 ασπράδι αυγού 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 65 γρ. νερό 3 ασπράδια αυγού Για τη γέμιση με μους αβοκάντο-σοκολάτας ένα ώριμο αβοκάντο (περίπου 80 γρ. καθαρισμένο) λίγες σταγόνες ελαιόλαδου 40 γρ. κακκάο σε σκόνη
29/12/2017δημιουργός Σοφία Τσιακάλου
Γαρίδες σωτέ με σως φυστικοβούτυρο Υλικά 500 γρ. φρέσκιες γαρίδες 20 γρ. ελαιόλαδο κουρκουμάς, χυμός λεμόνι αλάτι, πιπέρι μαυροσήσαμο (για το τέλος) Για τη σως 70 γρ. φυστικοβούτυρο 10 γρ. ξύδι βαλσάμικο 30 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Γαρίδες Αμβρακικού, εξαιρετικής ποιότητας φυστικοβούτυρο και παρθένο ελαιόλαδο! Το φυστικοβούτυρο είναι μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτεΐνη και
