Δροσερά ταρτάκια ινδικής καρύδας – Βίντεο

0
2513

Δροσερά ταρτάκια ινδικής καρύδας

Υλικά

Για τα ταρτάκια

  • 2 ασπράδια αυγών (περίπου 60 γρ.)
  • 30 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη για τους κοιλιοκακικούς)
  • 150 γρ. τριμμένη αποξηραμένη ινδική καρύδα
  • 50 γρ. onstevia (μισή περιεκτικότητα σε θερμίδες από την κανονική ζάχαρη)
  • 20 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο για τις φόρμες κέικ

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 15 σταγόνες υγρή στέβια
  • 1 βανιλίνη ή 1/2 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. φρέσκα φρούτα εποχής για το στολισμό

Πιο δροσερό και ελαφρύ γλυκό…δεν ξανάγινε!!!

Ταρτάκια ινδικής καρύδας, ένα εύκολο και πρακτικό γλυκάκι χωρίς ζάχαρη και με όλα τα οφέλη της ινδικής καρύδας, η οποία έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οπότε επιβραδύνει την απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα! Μια απόλαυση με απίθανη γεύση και χρώματα! Απολαύστε ελεύθερα!

Δημιουργήστε μια νέα, εύκολη και πρωτότυπη βάση για ταρτάκια, και γεμίστε τα με τυρί κρέμα, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα!!

Μια συνταγή που γυρίστηκε σε βίντεο σε συνεργασία με την Menarini Diabetes για την επιτυχημένη και βραβευμένη σειρά συνταγών της GlucoChef!!

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα.

Με λίγο ελαιόλαδο λαδώνουμε αντικολλητικά φορμάκια για μάφιν (12 φορμάκια).

Για τα ταρτάκια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα φουέ (αναδευτήρα) τα ασπράδια και το αλεύρι, ώστε μόλις να αφρατέψουν.

Μπορείτε να παραλείψετε την ποσότητα του αλεύρου εντελώς (αν θέλετε λιγότερες θερμίδες). Το αποτέλεσμα στα ταρτάκια θα είναι να γίνουν ελαφρώς πιο μαλακά!! Στην εκτέλεση με τις φωτογραφίες μου δεν έχω προσθέσει καθόλου αλεύρι. Δοκιμάστε το!

Προσθέτουμε την ινδική καρύδα, τη στέβια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι.

Προσθέτουμε και ενσωματώνουμε, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι, το τρίμμα σοκολάτας (ή ψιλοκομμένα κομματάκια σοκολάτας).

Θα πρέπει να απορροφηθεί η υγρασία από τα ασπράδια, έτσι ώστε τελικά να μπορούμε να σχηματίζουμε μια ομοιόμορφη μάζα σε σφαιρικό σχήμα (μπάλα).

Σχηματίζουμε με το μίγμα μας 12 μικρές μπαλίτσες.

Τοποθετούμε κάθε μια σε κάθε φορμάκι για κέικ.

Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε τα ταρτάκια σε κάθε μια φόρμα, πιέζοντας το μίγμα προς τα τοιχώματα της φόρμας. Καλό είναι να έχετε ένα μπολ με νερό δίπλα σας, καθώς θα χρειαστεί να βρέχετε τα χέρια σας ανά διαστήματα ώστε να σχηματίσετε πιο εύκολα τα φορμάκια!

Ψήνουμε τις τάρτες (φόρμες) μας στο φούρνο για 13-15 λεπτά ή ώσπου να δούμε ότι έχουν πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ αν δείτε ότι αρχίζουν να πέρνουν χρώμα προσέξτε γιατί καίγονται εύκολα.

Αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για λίγα λεπτά και αφαιρούμε απευθείας από τις φόρμες τις τάρτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός (ή αν δεν έχουμε και ένας αναδευτήρας μπορεί να βοηθήσει) ώσπου να αφρατέψουν.

Για λιγότερες θερμίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γιαούρτι με λιγότερα λιπαρά αρκεί να είναι στραγγιστό!!

Για περισσότερη ευκολία μπορείτε να τοποθετήσετε το μίγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Μοιράζουμε την γέμιση σε όλα τα ταρτάκια και στολίζουμε με τα φρέσκα φρούτα.

Καλή σας απόλαυση!!

 

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 247,88 kcal
Πρωτεΐνες: 6,41 γρ.
Υδατάνθρακες: 10,07 γρ.
Λίπη: 20,28 γρ.

*Στέβια μηδενικές θερμίδες και υδατάνθρακες

**Φρούτο εποχής, ακτινίδιο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here