Μουσταλευριά με πετιμέζι
Υλικά
- 500 γρ. μούστος
- 20 γρ. νισεστέ
- 30 γρ. πετιμέζι
- ελάχιστα καρύδια τριμμένα (περίπου 30 γρ.) και μπόλικη κανέλα!
Μουσταλευριά με πετιμέζι! Λατρεμένες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις αυτού του τόπου.
Το φθινόπωρο μας φέρνει τόσα καλά όσα και οι υπόλοιπες εποχές του χρόνου.
Το σταφύλι, το αμπέλι και τα παράγωγά του είναι μια ευλογία αυτής της εποχής.
Ο μούστος μας δίνει το πετιμέζι που νοστιμίζει φυσικά πολλές δημιουργίες μας.
Το πετιμέζι για αυτή τη συνταγή είναι μια προσφορά των Μύλων Κρήτης, και παράγεται αποκλειστικά από την εταιρεία με την αγάπη και τη φροντίδα της. Από τους Κυλινδρόμυλους Κρήτης Α.Ε. στη Σούδα ένα εξαιρετικό πετιμέζι από κόκκινο κρασί για τον κόκκινο μούστο που χρειάστηκε για αυτή την συνταγή.
Βέβαια η μουσταλευριά γίνεται από κάθε είδους μούστο (είτε λευκό είτε κόκκινο).
Γεύσεις παραδοσιακές, ελληνικές, φθινοπωρινές και λατρεμένες αλλά εδώ σίγουρα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη.
Απολαύστε όλα τα θρεπτικά συστατικά του μούστου και των καρυδιών σε μια συνταγή που είμαι σίγουρη πως την λατρεύετε ήδη.
Οδηγίες
Ο φρέσκος μούστος ίσως έχει κάποια κατακάθια. Οπότε πριν τον ρίξετε στην κατσαρόλα καλό είναι να τον περάσετε πρώτα από ένα ψιλό σουρωτήρι ή ένα τουλμπάνι.
Κρατάμε λίγο από το μούστο σε ένα ποτηράκι για να διαλύσουμε μέσα το νισεστέ μας.
Ζεσταίνουμε ελαφρά τον υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το πετιμέζι και το διαλυμένο στο μούστο νισεστέ.
Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
Σε ελάχιστα λεπτά είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε την κανέλα και τα τριμμένα καρύδια μας.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και απολαμβάνουμε αυτή την τόσο θρεπτική και γευστική νοστιμιά!
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 108,33 kcal
Πρωτεΐνες: 0,98 γρ.
Υδατάνθρακες: 7,6 γρ.
Λίπη: 3,56 γρ.
Τι σκέφτεσαι;
Εμφάνιση σχολίων / Αφήστε ένα σχόλιο