Κέικ με ταχίνι χωρίς γάλα
Υλικά
- 4 ολόκληρα αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια ταχίνι
- 150 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου (ή όποιο άλλο φυτικό προτιμάτε)
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη)
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 80 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας
Ένα γρήγορο κέικ χωρίς γάλα και με όλα τα θρεπτικά συστατικά από το ταχίνι.
Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα και απολαυστικά….
Μπορούμε να το φτιάξουμε απλά με ένα μπολ και ένα πιρούνι!
Στην όψη θυμίζει μωσαϊκό λόγω της τρούφας σοκολάτας που περιέχει.
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια ορθογώνια φόρμα κέικ στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Σε ένα μπολ σπάμε ολόκληρα τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε για λίγο να ομογενοποιηθούν.
Μπορούμε να το κάνουμε και στο μίξερ ή με ένα απλό αναδευτήρα.
Προσθέτουμε το ταχίνι και στη συνέχεια το γάλα αμυγδάλου.
Ανακατεύουμε στο αλεύρι μας το baking powder και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Τέλος, προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας και αφού ανακατέψουμε για λίγο, τοποθετούμε το μείγμα μας στη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου και αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει.
Είναι ιδανικό για σχολικό γεύμα των παιδιών μας αλλά και για τις απογευματινές μας λιγούρες, με προσοχή όμως γιατί είναι αρκετά θρεπτικό.
Αν το φτιάξουμε σε ατομικές φόρμες κέικ μπορούμε να το στολίσουμε χτυπώντας ελαφρά λίγο τυρί-κρέμα με ελάχιστη ζάχαρη (1 κουταλιά) και να στολίσουμε με τρούφα σοκολάτας. Εύκολο να το προσφέρετε έτσι σε ένα παιδικό πάρτι (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) όπου έχω χρησιμοποιήσει φυτικό χρώμα το οποίο πρόσθεσα στο τυρί-κρέμα για μεγαλύτερη χρωματική ποικιλία.
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 295,25 kcal
Πρωτεΐνες: 5,15 γρ.
Υδατάνθρακες: 47,61 γρ.
Λίπη: 9,66 γρ.
Τι σκέφτεσαι;
Εμφάνιση σχολίων / Αφήστε ένα σχόλιο