Κέικ αμυγδάλου με μέλι και κακάο

0
543
κέικ αμυγδάλου με μέλι και κακάο 17 mamameli

Κέικ αμυγδάλου με μέλι και κακάο

Υλικά

  • 120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 120 γρ. μέλι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ βύσσινο (30 γρ.)

Για το σιρόπι

  • 150 γρ. νερό
  • 50 γρ. μέλι

Οδηγίες

Σε ένα ταψάκι (διαστάσεων 20-22 εκ διαμέτρου) στρώνουμε λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 Βαθμούς Κελσίου

Χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά τα αυγά με το μέλι.
Στο μίγμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι αμυγδάλου, το κονιάκ, το αλεύρι, το baking και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το σύρμα.

Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Για το σιρόπι
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το μέλι.

Αφήνουμε να πάρει βράση και αφαιρούμε από το μάτι.
Σιροπιάζουμε το κέικ μας. (θα πρέπει το κέικ να είναι κρύο ή χλιαρό και το σιρόπι μας ζεστό)

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Διατροφικές πληροφορίες – ανά μερίδα 60 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 263 kcal
Πρωτεΐνες: 5,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 21,5 γρ.
Λίπη: 18,5 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here