Κέικ αμυγδάλου με μέλι και κακάο
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 120 γρ. μέλι
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού baking powder
- 4 αυγά
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ βύσσινο (30 γρ.)
Για το σιρόπι
- 150 γρ. νερό
- 50 γρ. μέλι
Οδηγίες
Σε ένα ταψάκι (διαστάσεων 20-22 εκ διαμέτρου) στρώνουμε λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 Βαθμούς Κελσίου
Χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά τα αυγά με το μέλι.
Στο μείγμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι αμυγδάλου, το κονιάκ, το αλεύρι, το baking και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το σύρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το μέλι.
Αφήνουμε να πάρει βράση και αφαιρούμε από το μάτι.
Σιροπιάζουμε το κέικ μας. (θα πρέπει το κέικ να είναι κρύο ή χλιαρό και το σιρόπι μας ζεστό)
Δείτε ολόκληρο το βίντεο:
Διατροφικές πληροφορίες – ανά μερίδα 60 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 263 kcal
Πρωτεΐνες: 5,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 21,5 γρ.
Λίπη: 18,5 γρ.
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια