Ζώντας με διαβήτη και κοιλιοκάκη – Medtronic Diabetes Shop – Σεπτέμβριος 2019

0
4105

Ζώντας με διαβήτη και κοιλιοκάκη – Medtronic Diabetes Shop – Σεπτέμβριος 2019

Μια πρώτη μαγειρική συνάντηση είχαμε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Diabetes Shop της εταιρείας Medtronic στην Αθήνα.

Με την εκλεκτή ομάδα της Medtronic Diabetes Hellas

Η τιμητική αυτή πρόσκληση για ένα απόγευμα γνωριμίας, συζήτησης και δημιουργίας, ήταν η αφορμή να γνωριστούμε από κοντά με όλους όσους συμμετείχαν και να μιλήσουμε από κοντά για όσα μας απασχολούν.

Η δυνατή ομάδα της Medtronic Hellas ξεκίνησε με την διατροφολόγο κα Ηρώ Γουνιτσιώτη, που έκανε μια αναλυτική εισαγωγή στο θέμα της κοιλιοκάκης και της διατροφής ελεύθερης γλουτένης.

Η Ηρώ μας εξηγεί τις διαφορές μεταξύ κοιλιοκάκης, αλλεργίας στη γλουτένη και δυσανεξίας στη γλουτένη.
Στην κατάμεστη αίθουσα όλοι παρακολουθούν την Ηρώ με μεγάλη προσοχή. Σε ευχαριστούμε πολύ Ηρώ!

Η ενημέρωση για την κοιλιοκάκη μόλις ξεκίνησε στα απογευματινά workshop του Diabetes Shop στην Ελλάδα και εύχομαι να συνεχίσει με την ίδια δυναμική και στο μέλλον!

Αρχικά, μοιράστηκαν σε όλους ενημερωτικά έντυπα που μας προμηθεύσει η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης και ξεκίνησε η συζήτηση σχετικά με όσα απασχολούν τους πάσχοντες με κολιοκάκη και διαβήτη !!

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες είχαν και διαβήτη τύπου 1 και κοιλιοκάκη. Αλλά, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν ειδικότερα θέματα για την κοιλιοκάκη, είχαν εύλογες απορίες για την διατροφή ελεύθερη γλουτένης και, κυρίως, απορίες γύρω από τον τρόπο ζωής χωρίς γλουτένη. Αν κρίνω από τα χαμογελαστά πρόσωπα όλων, θεωρώ ότι οι απορίες τους λύθηκαν και οι απαντήσεις μας τους έχουν βοηθήσει.

Μια συνάντηση που ήθελα από καιρό. Με την εξαιρετική κυρία Ελευθερία που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τη στάση της απέναντι στο διαβήτη όσο και για τη στάση της απέναντι στη ζωή συνολικότερα!
Ενημέρωση για τα προϊόντα χωρίς γλουτένη από την κα Ρένα της εταιρείας Grecian Living
Η Αγάπη και ο Σωκράτης γίναν αμέσως φίλοι!

Με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Grecian Living είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά μερικά από το προϊόντα της, ελεύθερα γλουτένης.

Κριτσίνια χωρίς γλουτένη

Φτιάξαμε ένα γρήγορο, εύκολο και χωρίς γλουτένη γλυκάκι με μπισκότα (χωρίς γλουτένη), τυρί κρέμα, γιαούρτι, στέβια και φρέσκα φρούτα (φράουλες και μπανάνα).

   

Είχα την ευτυχία οι συμμετέχοντες να γίνουν και οι βοηθοί μου στις μαγειρικές κατασκευές και έτσι μαγειρέψαμε μαζί σε όλη τη διαδικασία! Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε κύριες και κύριοι και ελπίζω να το απολαύσατε όσο και εγώ!

Με την καλύτερη “γλυκιά” βοηθό !!

Η τελική κατασκευή με μπισκότα, τυρί κρέμα, γιαούρτι, στέβια και φρούτα!!

Πρώτα ολοκληρώσαμε τη γλυκιά μας συνταγή και στη συνέχεια,αφού δοκιμάσαμε όλοι την γλυκιά κατασκευή μας (που σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ηρώς είχε μόνο 17 γραμμάρια υδατανθράκων ανά μερίδα!!),…….

…..ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού – χωρίς γλουτένη φυσικά.

Ένα τυροπιτάκι που ταξίδεψε στο σπίτι του Σωκράτη για να ψηθεί !!

Ακόμη και η Αγγελική (ένα από τα βασικότερα και πιο γνωστά στελέχη της εταιρείας) συμμετείχε στην κατασκευή με τα τυροπιτάκια, αφού έφτιαξε ένα με τα χεράκια της!! Απέδειξε έτσι και εκείνη πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί κάποιος να τα φτιάξει στο σπίτι και να κεράσει τους αγαπημένους του.

Για μένα προσωπικά, η άμεση επαφή με άτομα με διαβήτη και κοιλιοκάκη είναι κάτι που επιδιώκω και σίγουρα επιθυμώ να γίνεται συχνά. Οι απόψεις που ανταλλάσουμε, ο τρόπος με τον οποίο δείχνουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, οι απορίες που λύνουμε και τα διάφορα tips – μαγειρικά και όχι μόνο -, μας φέρνουν όλους πιο κοντά και τονίζουν τα κοινά μας στοιχεία.

Μας φανερώνουν πόσο τελικά διαχειρίσιμος είναι τόσο ο διαβήτης τύπου 1, η κοιλιοκάκη αλλά και τελικά πόσο διαχειρίσιμες γίνονται και οι δύο αυτές καταστάσεις όταν συνυπάρχουν στο ίδιο άτομο/ασθενή.

Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις. Για μένα και την οικογένειά μου, όπως και για πολλές άλλες οικογένειες ακόμη, η ζωή με διαβήτη και κοιλιοκάκη είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στις οποίες καθημερινά φροντίζουμε να δίνουμε λύσεις.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα όσα ζήσαμε μαζί αυτό το απόγευμα και εύχομαι να ξαναβρεθούμε σύντομα!

Μην ξεχνάτε είμαστε όλοι μαζί σε αυτό το ταξίδι!! We’re together on this journey !!

 

Οφείλω ξανά να ευχαριστήσω τις εταιρείες και το ανθρώπινο δυναμικό τους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το απογευματινό “εργαστήρι” χωρίς γλουτένη:  Medtronic Diabetes HellasΕλληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης (και προσωπικά την κα Γαλανοπούλου Ελπίδα), και Grecian Living.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here