Λουκουμάδες χωρίς γλουτένη
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για αρτοσκευάσματα (χωρίς γλουτένη)
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 500 γρ. χλιαρό νερό
- 2 ασπράδια αυγών
- ελάχιστο αλάτι
- μια κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (εναλλακτικά: όποιο φυτικό λάδι προτιμάτε)
Η φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα συμπληρώνεται τέλεια με αφράτους λουκουμάδες!
Θεωρώ ότι είναι μια τέλεια γευστική απόλαυση, ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται με γνήσιο μέλι και κανέλα.
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο και αρκετά ψηλό μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι και τα ασπράδια των αυγών.
Ζεσταίνω ελαφρά το νερό και διαλύω σε αυτό τη μαγιά και τη ζάχαρη. Τα προσθέτω στο μπολ με το αλεύρι.
Τα ανακατεύω όλα μαζί με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι ώσπου να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός. Αν το μείγμα μου είναι πολύ σφιχτό προσθέτω και λίγο ακόμη νερό.
Το αφήνω να φουσκώσει για τουλάχιστον μία ώρα.
Αφού το μείγμα έχει φουσκώσει ανακατεύω ξανά με το κουτάλι έτσι ώστε να “πέσει” ο όγκος του μίγματος.
Ζεσταίνω σε μια βαθιά και μικρή σε διάμετρο κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ξεκινώ το τηγάνισμα, χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια για να σχηματίσω τους λουκουμάδες.
Μόλις ροδίσουν τους αφαιρώ από την κατσαρόλα και τους αφήνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το επιπλέον ελαιόλαδο.
Έτοιμοι!!!
Τα παιδιά μου τους απολαμβάνουν κυρίως με φυστικοβούτυρο. Κλασικός συνδυασμός με μέλι και κανέλα και όποιος έχει ακόμη πιο πολλές λιγούρες μπορεί να τους απολαύσει και με λιωμένη σοκολάτα! Όπως και αν επιλέξετε είναι υπέροχοι .
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Eνέργεια/θερμίδες: 269,85 kcal
Πρωτεΐνες: 2,79 γρ.
Υδατάνθρακες: 35,03 γρ.
Λίπη: 9,47 γρ.
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια