Τούρτα χωρίς αλεύρι
Υλικά
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άσπρη
- 5 αυγά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
Σε ένα μικρό ταψάκι τοποθετώ λαδόκολλα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια από τα 4 αυγά και ρίχνω το ολόκληρο μαζί με τους κρόκους.
Κόβω την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Αφού λιώσει η σοκολάτα μου προσθέτω σιγά σιγά και ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
Αφήνω να κρυώσει η σοκολάτα.
Στο μπολ με τα ασπράδια προσθέτω 20 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάω σε σφιχτή μαρέγκα.
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτω τα υπόλοιπα 80 γραμμάρια και τα χτυπάω μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
Προσθέτω στο μπολ με το μείγμα των κρόκων την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω με μια μαρίζ ή ένα μεγάλο κουτάλι.
Σε αυτό το στάδιο μπορώ να προσθέσω τριμμένη καραμέλα μέντας (θα σας δώσω σύντομα τη συνταγή).
Αφού ομογενοποιηθεί η σοκολάτα προσθέτω στο μείγμα μου σιγά σιγά, τη μαρέγκα.
Το αδειάζω στο ταψάκι μου και ψήνω για 35 λεπτά σε μέτριο φούρνο (περίπου 160 βαθμούς Κελσίου).
Αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ιδανικά θα πρέπει να μείνει για ένα βράδυ και στολίζω την επόμενη μέρα.
Συνήθως δημιουργείται μια μπισκοτένια κρούστα μετά το ψήσιμο.
Αν θέλετε η επιφάνεια να είναι λεία μπορείτε να την αφαιρέσετε διαφορετικά η κρούστα αυτή είναι μπισκοτένια και μην την πετάξετε.
Εδώ σας δείχνω πώς είναι όταν την έχω αφαιρέσει.
Αφού την έχετε αφαιρέσει μπορεί σίγουρα να χρησιμοποιηθεί για γαρνιτούρα ή μπορείτε να την απολαύσετε σαν ένα ελαφρύ μπισκότο.
Για να στολίσω :
Χτυπάω μια κρέμα γάλακτος (περίπου 200 γραμμάρια) με λίγη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
Στολίζω με την σαντιγί και με ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και σερβίρω.
Εύκολο και υπέροχο γλυκό που θα το λατρέψετε.
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 376,84 kcal
Πρωτεΐνες: 6,78 γρ.
Υδατάνθρακες: 39,1 γρ.
Λίπη: 22,58 γρ.
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια