Τηγανίτες καλαμποκιού

0
235
Τηγανίτες-καλαμποκιού 06 mamameli

Τηγανίτες καλαμποκιού

Μια γρήγορη εναλλακτική της τηγανίτας που μπορεί να συνοδεύσει τόσο κρεατικά όσο και το ψάρι.
Γίνεται γρήγορα, εύκολα και έχει φανταστική γεύση.
Αν έχετε να σερβίρετε πολλά άτομα υπολογίστε μεγαλύτερες ποσότητες γιατί κανείς δεν θα σταματήσει τρώγοντας μόνο μία…

Υλικά

  • 350 γρ. καλαμπόκι (σε κονσέρβα ή κατεψυγμένο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρι σε σκόνη ή κουρκουμάς
  • 2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ένα μεγάλο αυγό ή δύο πιο μικρά
  • αλάτι και πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Αν χρησιμοποιήσω κατεψυγμένο καλαμπόκι το βράζω πρώτα σε μια κατσαρόλα για περίπου 5 λεπτά και μετά το στραγγίζω να μην έχει καθόλου υγρά.

Αν χρησιμοποιήσω βαζάκι απλώς το ανοίγω και το στραγγίζω.

Ψιλοκόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Εναλλακτικά το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο μπορώ να τα ψιλοκόψω στο μούλτι.

Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι. Δεν χρειάζεται πολύ λάδι. Με ένα κουτάλι αδειάζω το μίγμα μου σε μικρά μέρη στο τηγάνι.

Προσέχω να μην ακουμπά το ένα το άλλο. Τα γυρίζω ένα ένα προσεκτικά και όχι πολύ νωρίς γιατί θα διαλυθούν.
Τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνω να απορροφηθεί το λάδι σε ένα πιάτο που έχω πάνω του απορροφητικό χαρτί και μετά σερβίρω.

Το μίγμα μου μπορεί να μείνει και στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι και δύο μέρες και να το τηγανίσω όποτε χρειαστεί.

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 257,86 kcal
Πρωτεΐνες: 3,25 γρ.
Υδατάνθρακες: 13,49 γρ.
Λίπη: 25,03 γρ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here