Σιγοψημένο κατσικάκι στη γάστρα
Γενικότερα το ψήσιμο στη γάστρα το προτιμώ γιατί τοποθετείς εύκολα όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και αυτό κάνει όλη τη δουλειά!
Με το σιγοψήσιμο το κρέας γίνεται τρομερά μαλακό και πεντανόστιμο.
Ακόμη και αν το κρέας προέρχεται από μεγάλο ζώο θα το μετατρέψει σε πολύ πολύ μαλακό και εύγευστο.
Υλικά
- 1 με 2 κιλά κρέας κατσικίσιο (ανάλογα με τη χωρητικότητα της γάστρας)
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη ξερή ή θυμάρι φρέσκο
- 1 ποτηράκι του (περίπου 200 ml) κρασί λευκό
- πατάτες περίπου 1 κιλό ή παραπάνω αν η γάστρα μας χωράει και έχουμε να ταΐσουμε και περισσότερους
- ελαιόλαδο (περίπου 4 κουταλιές της σούπας)
Οδηγίες
Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια. Συνήθως τις κόβω στα τέσσερα κυδωνάτες.
Τις τοποθετώ στη γάστρα και αλατοπιπερώνω.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και τις ανακατεύω.
Τοποθετώ το κρέας μου στη γάστρα και το αλατοπιπερώνω. Τρίβω από πάνω του το θυμάρι ή τη ρίγανη.
Στύβω δύο λεμόνια και περιχύνω το φαγητό.
Προσθέτω το κρασί και κλείνω τη γάστρα μου.
Τοποθετώ στο φούρνο με πάνω κάτω αντίσταση στους 70-80 βαθμούς Κελσίου και ψήνω τουλάχιστον για 9 ώρες.
Συνήθως αυτό το φαγητό το βάζω στο φούρνο Σάββατο βράδυ και την Κυριακή πρωί δυναμώνω για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου και το φαγητό μου βγαίνει τελικά ροδοκόκκινο και πεντανόστιμο.
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 133,38kcal
Πρωτεΐνες: 10,28 γρ.
Υδατάνθρακες: 5,35 γρ.
Λίπη: 3,7 γρ.
*υπολόγισα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια