Ριζότο με κινόα και παντζάρια
Υλικά
Για τα παντζάρια
- 700 γρ. βρασμένα παντζάρια
- 60 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. αλεύρι (μια γεμάτη κουταλιά της σούπας)
- 300 ml ζωμό λαχανικών
- 50 γρ. γιαούρτι ή 50 γρ. κρέμα καρύδας (για τη νηστίσιμη εκδοχή)
- αλάτι και πιπέρι
Για το ριζότο κινόα
- 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 70 γρ. σέλερι
- 30 γρ. πράσο (το λευκό μέρος)
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. κινόα (ξεπλυμένη και στραγγισμένη)
- 800 ml ζωμό λαχανικών
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι & πιπέρι
Ένα διαφορετικό ριζότο γεμάτο χρώμα και γεύση. Μια νηστίσιμη και γεμάτες θρεπτικά συστατικά συνταγή.
Δοκιμάστε το.
Λίγες θερμίδες, ελάχιστα λιπαρά αλλά πλούσια γεύση !!
Οδηγίες
Για τα παντζάρια
Κόβουμε σε μπαστουνάκια ή σε κύβους τα παντζάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να αρχίσει να παίρνει χρώμα (ελαφρά).
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε σε σιγανή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα παντζάρια και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και αφαιρούμε από την εστία.
Για το ριζότο
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε κύβους.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας να σοταριστούν.
Προσθέτουμε την κινόα, σοτάρουμε για ελάχιστο χρόνο και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά.
Ελέγχουμε ενδιάμεσα μην μας αρπάξει.
Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε δίπλα δίπλα στο πιάτο μας το ριζότο και τα παντζάρια.
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 79,95 kcal
Πρωτεΐνες: 1,87 γρ.
Υδατάνθρακες: 9,21 γρ.
Λίπη: 3,21 γρ.
Τι σκέφτεσαι;
Εμφάνιση σχολίων / Αφήστε ένα σχόλιο