Ρεβυθοκεφτέδες φούρνου με λαχανικά χωρίς γλουτένη

Ρεβυθοκεφτέδες φούρνου με λαχανικά χωρίς γλουτένη, μια συνταγή νηστίσιμη και άκρως θρεπτική

0
896
ρεβυθοκεφτέδες φούρνου με λαχανικά χωρίς γλουτένη, mamameli 6

Ρεβυθοκεφτέδες φούρνου με λαχανικά χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα σε νερό)
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη (χωρίς γλουτένη)
  • 100 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 40 γρ. καρότο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 60 γρ. κρεμμυδάκι πράσινο (φρέσκο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίγα φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
  • 100 γρ. νερό (κατά προτίμηση κρατάμε από το μπολ με τα μουλιασμένα ρεβύθια)
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς (για τουλάχιστον 8 ώρες) σε νερό.

Τρίβουμε το καρότο σε ένα τρίφτη.

Τον αρακά μπορείτε να τον προσθέσετε όπως είναι απευθείας από την κατάψυξη. Αν δείτε ότι έχει κομματάκια πάγου μπορείτε να τον ξεπλύνετε πρώτα σε λίγο νερό και να τον αφήσετε να στραγγίσει. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να τον έχετε μαγειρέψει.

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα 200 γρ. από τα ρεβύθια, το ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε κομμάτια), το σκόρδο, τον αρακά και το νερό που έχουμε κρατήσει.

Χτυπάμε τα υλικά μας στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Τα υπόλοιπα ρεβύθια τα ψιλοκόβουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι κουζίνας ή τα περνάμε από το μούλτι/μπλέντερ για ελάχιστο χρόνο, ώστε να έχουμε κάποια ξεχωριστή υφή στο τελικό μείγμα μας.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα ομογενές μίγμα.

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια (βγαίνουν περίπου 10 τεμάχια).

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ρεβυθοκεφτεδάκια μας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου (με αέρα) για 30- 40 λεπτά ή ώσπου να πάρουν χρώμα.

Αν ψήνετε σε συμβατικό φούρνο, με πάνω-κάτω αντίσταση, θα χρειαστεί να ψήσετε στους 190 βαθμούς Κελσίου για τον ίδιο χρόνο ή στους 180 για περισσότερο χρόνο- περίπου άλλα 5-10 λεπτά ή ώσπου να πάρουν αυτό το χρυσό χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

Μπορείτε να τα απολαύσετε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα ή ακόμη και σε ένα χορτοφαγικό σάντουιτς!

Είναι μια νηστίσιμη συνταγή για όλο το χρόνο καθώς τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε τα βρίσκουμε πάντα!

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο αρακά φυσικά και μπορείτε στην ίδια ακριβώς ποσότητα.

 

Διατροφικές πληροφορίες – ανά τεμάχιο (62 γρ.)

Ενέργεια:  151 kcal
Υδατάνθρακες: 13,9 γρ.
Πρωτεΐνες: 2,9 γρ.
Λιπαρά: 9,9 γρ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here