Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ ρίγανης και καπνιστό σολομό
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες (κατά προτίμηση baby μέγεθος, με τη φλούδα)
- 1 ολόκληρο ξερό κρεμμύδι – 150 γρ.
- 100 γρ. καπνιστός σολομός
- 15 γρ. μαϊντανός
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. βινεγκρέτ ρίγανης (βλέπετε παρακάτω)
- 80 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 130 γρ. τοματίνια
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Για τη βινεγκρέτ ρίγανης
- Υλικά
25 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. μηλόξιδο
10 γρ. μέλι
Λίγα κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Μισό κουταλάκι της σούπας ρίγανη ξερή
Οδηγίες
Ρίχνουμε τα κλωναράκια της φρέσκιας ρίγανης σε ένα γουδί και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μικρό σκεύος σουρώνουμε το μίγμα ώστε να μην έχουμε υπολείμματα από τα
κλωναράκια της φρέσκιας ρίγανης.
Αν δεν έχουμε φρέσκια ρίγανη τότε χρησιμοποιούμε αποξηραμένη αλλά σε μεγαλύτερη ποσότητα, περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού.
Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να
ομογενοποιηθεί.
Για την πατατοσαλάτα
Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε, ολόκληρες, αν είναι baby μέγεθος, για περίπου 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Tις κρυώνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Αν έχετε κόψει σε κομματάκια τις πατάτες και τις βράσατε, τότε τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ, επίσης με κρύο νερό, ώστε να σταματήσει ο βρασμός.
Τις κόβουμε (αν είναι οι baby πατάτες) και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ ή γαβάθα.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο μπολ με τις πατάτες.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μακριές λουρίδες (ζυλιέν) και ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό.
Αναμιγνύουμε το γιαούρτι και τη βινεγκρέτ ρίγανης.
Κόβουμε τα τοματίνια στα δύο.
Ξεχωρίζουμε σε μικρές λωρίδες τον καπνιστό σολομό.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε με προσοχή ώστε να μη διαλυθούν και να διατηρήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το σχήμα από τις πατάτες μας.
Σερβίρουμε αμέσως ή μπορούμε και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για αργότερα (για λίγες ώρες).
Καλη σας όρεξη!
Διατροφικές πληροφορίες – ανά μερίδα (170 γρ.)
Τι σκέφτεσαι;
Εμφάνιση σχολίων / Αφήστε ένα σχόλιο