Μπιφτέκι με σπανάκι
Μου αρέσει αρκετά το σπανάκι και το προσθέτω σε πολλές συνταγές μου.
Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να συνδυάσουμε το τόσο ευεργετικό σπανάκι με νόστιμο κιμά κρέατος.
Γίνεται εύκολα και γρήγορα και αν θέλουμε έχουμε το μείγμα έτοιμο στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα
και σε λίγα λεπτά τα πλάθουμε και ψήνουμε.
Υλικά
- 750 γραμ. κιμάς (ιδανικά θα θέλαμε 500 γρ. μοσχαρίσιο και 250 γρ. χοιρινό ή αρνίσιο)
- 2 αυγά
- 4 φέτες ψωμί (ή δύο ψωμάκια μικρά για σάντουιτς)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο (τα ψιλοκόβω ή τα χτυπάω στο μούλτι)
- λίγη ρίγανη
- 350 γρ. σπανάκι καθαρισμένο ή κατεψυγμένο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
Τα μπιφτέκια μας θα ψηθούν στο φούρνο, οπότε τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου και λαδώνουμε το ταψί μας ή τοποθετούμε πάνω του λαδόκολλα.
Ψιλοκόβω το σπανάκι μου.
Αν είναι κατεψυγμένο δεν χρειάζεται γιατί το ρίχνω κατευθείαν στο τηγάνι από την κατάψυξη. Και συνήθως το κατεψυγμένο είναι ψιλοκομμένο.
Σε ένα τηγάνι ξεκινάω να μαράνω το σπανάκι με λίγο λάδι και λίγο αλάτι για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν είναι κατεψυγμένο χρειάζομαι περισσότερο χρόνο.
Μουσκεύω το ψωμί μου σε ένα μπολ με νερό και αφού απορροφήσει αρκετό, το στραγγίζω και το βάζω σε ένα μπολ τρίβοντάς το σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτω τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αυγά, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το σπανάκι.
Αλατοπιπερώνω και ζυμώνω το μείγμα.
Πλάθω τα μπιφτέκια μου και τα τοποθετώ στο ταψί μου.
Ψήνω για 20 λεπτά περίπου.
Εναλλακτικά μπορώ να σκεπάσω το μείγμα και να το αφήσω στο ψυγείο για μια ώρα (ή ακόμη και ολόκληρο βράδυ) για να σφίξει περισσότερο.
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 201,14 kcal
Πρωτεΐνες: 18,04 γρ.
Υδατάνθρακες: 5,61 γρ.
Λίπη: 11,16 γρ.
*Ο κιμάς είναι μοσχαρίσιος και ανάλογα με το μέρος του ζώου απ’ όπου μας τον κόβουν αλλάζει η σύνθεση του.
Τι σκέφτεσαι;
Εμφάνιση σχολίων / Αφήστε ένα σχόλιο