Μπιφτέκια τόνου με κόκκινο χούμους
Υλικά
- 100 γρ. φρυγανιά από ψωμί ολικής αλέσεως
- 20 γρ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 120 γρ. τόνο κονσέρβας σε νερό – καλά στραγγισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Οδηγίες
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη φρυγανιά, τον λιναρόσπορο, το αυγό, τη μουστάρδα, τον τόνο, το μαιντανό και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Σχηματίζουμε οκτώ μπιφτέκια.
Σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας ώσπου να ροδίσουν από κάθε πλευρά (πάνω κάτω).
Σερβίρουμε πάνω σε ρόκα με μια κουταλιά από το κόκκινο χούμους.
Για το χούμους δείτε τη συνταγή εδώ
Εναλλακτικά (για όσους δεν τους ενοχλεί η βρώμη) μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρυγανιά με βρώμη που έχουμε αλέσει πολύ καλά στο μούλτι.
Διατροφικές πληροφορίες – ανά μερίδα 80 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 262 kcal
Πρωτεΐνες: 14,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 21,1 γρ.
Λίπη: 12,9 γρ.
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια