Κούκις με σοκολάτα και κολοκυθάκι
Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 70 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 200 γρ. νιφάδες φαγόπυρου (εναλλακτικά νιφάδες βρώμης χ.γ.)
- 30 γρ. κορν φλέικς χωρίς γλουτένη
- 180 γρ. τριμμένα κολοκυθάκια (στυμμένα για να φύγει το επιπλέον νερό)
- 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
Εννοείται ότι όσοι δεν έχουν δυσανεξία στη γλουτένη (ή κοιλιοκάκη) μπορούν να τα φτιάξουν με κοινό αλεύρι, κορν φλέικς και νιφάδες βρώμης.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ώσπου να δημιουργήσουμε μια μπάλα.
Λαδώνουμε τα χέρια μας ή χρησιμοποιούμε γάντια και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες.
Χωρίζουμε τη ζύμη συνολικά σε 16 μικρές μπαλίτσες.
Πατάμε ελαφρά κάθε μπαλίτσα ώστε να σχηματιστεί το μπισκότο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμους Κελσίου.
Ψήνουμε για 12-14 λεπτά στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα απολαύσουμε!
Διατροφικές πληροφορίες – ανά τεμάχιο 40 γρ.
Ενέργεια: 150 kcal
Υδατάνθρακες: 24,3 gr.
Πρωτείνες: 3,7 gr.
Λιπαρά: 4,7 gr.
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια