Καλοκαιρινή ροδακινόπιτα κέικ

0
3649
Καλοκαιρινή-ροδακινόπιτα-κέικ-6 mamameli

Καλοκαιρινή ροδακινόπιτα κέικ

Υλικά

Για τα ροδάκινα

  • 700 γρ. καθαρισμένα και κομμένα ροδάκινα
  • 50 γρ. ζάχαρη

Για το μίγμα κέικ

  • 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο

Καλοκαίρι και ροδάκινα πάνε “πακέτο”!!!

Τα κέικ το καλοκαίρι ειδικά δεν πρέπει να είναι μονότονα. Δώστε τους το άρωμα των φρέσκων φρούτων της εποχής.

Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο γλυκάκι για το καλοκαίρι, όσο εύκολα φτιάχνουμε και την μηλόπιτα το χειμώνα!

Δοκιμάστε μια συνταγή γρήγορη και εύκολη, που “εκμεταλλεύεται” την πληθώρα σε ροδάκινα αυτής της εποχής.

Ιδανικά συνδυάζεται και με όποια γεύση παγωτού σας αρέσει.

Προσοχή όμως, γιατί ο διατροφικός μας πίνακας αναφέρει σκέτο το γλυκάκι μας. Αν προσθέσετε παγωτό (….που μάλλον δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε!) θυμηθείτε να προσθέσετε και τις αντίστοιχες θερμίδες και υδατάνθρακες!!!

Οδηγίες

Απλώνουμε τα ροδάκινα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ρίχνουμε τα 50 γρ. ζάχαρη πάνω τους.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Για το μίγμα κέικ
Το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δηλαδή θα τα έχετε βγάλει από το ψυγείο τουλάχιστον πριν από 20 λεπτά.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι και το baking powder.

Τελευταίο προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Βγάζουμε το ταψάκι με τα ροδάκινα από το φούρνο και απλώνουμε πάνω τους το μίγμα του κέικ.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στον αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Καλή σας απόλαυση.

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 183 kcal
Πρωτεΐνες: 1,06 γρ.
Υδατάνθρακες: 32,75 γρ.
Λίπη: 5,70 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here