Δροσερό γλυκό με ανθότυρο και μαρμελάδα φράουλα

0
3986
δροσερό-γλυκό-με-ανθότυρο-και-μαρμελάδα-φράουλα-12 mamameli

Δροσερό γλυκό με ανθότυρο και μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

  • 300 γρ. σαβαγιάρ μπισκότα
  • 250 γρ. φυτική σαντιγύ χωρίς ζάχαρη
  • 600 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • περίπου 60 γρ. φρέσκες φράουλες
  • ελάχιστο γάλα-περίπου 50 γρ. (για να μουσκέψουμε τα σαβαγιάρ)

Μια γευστική δημιουργία που μπορείτε να απολαύσετε με ελάχιστη προσπάθεια στην κατασκευή του.

Η ελληνική εκδοχή ενός γρήγορου, εύκολου και οικονομικού chessecake (τσιζκέικ).

Ένα γρήγορο, δροσερό, καλοκαιρινό, ελληνικό και ιδιαίτερα θρεπτικό γλυκάκι για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις.

Δοκιμάστε το!

Οδηγίες

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το ανθότυρο και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το τυρί.

Προσθέτουμε τη φυτική σαντιγύ και χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά, ώσπου το μίγμα μας να φουσκώσει και να “στέκεται”.

Σε ένα ταψάκι (εγώ χρησιμοποίησα ένα με διαστάσεις 37Χ 25 εκ.) αρχίζουμε να στρώνουμε τα σαβαγιάρ (αφού πρώτα τα περάσουμε για ελάχιστο χρόνο σε γάλα).

Μόλις δημιουργήσουμε τη στρώση με τα σαβαγιάρ αδειάζουμε την κρέμα και τη στρώνουμε.

Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε λίγη κρέμα έτσι ώστε να στολίσετε στο τέλος το γλυκό (με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής).

Ρίχνουμε από πάνω τη μαρμελάδα φράουλα και τη στρώνουμε σε όλη την επιφάνειά του γλυκού.

Αν έχουν περισσέψει σαβαγιάρ, μπορούμε να τα κόψουμε κομματάκια και να στολίσουμε το γλυκό μας.

Στολίζουμε με τις φρέσκες φράουλες (και αν θέλουμε με την υπόλοιπη λευκή κρέμα) και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καλύτερα θα ήταν αν το φτιάχνατε από το προηγούμενο βράδυ.

Σερβίρουμε !!

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 227,19 kcal
Πρωτεΐνες: 3,00 γρ.
Υδατάνθρακες: 37,78 γρ.
Λίπη: 7,42 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here