Βασιλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη

0
537
βασιλόπιτα-κέικ-χωρίς-γλουτένη-9 mamameli

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 110 γραμμ. αγελαδινό φρέσκο βούτυρο
  • 140 γραμμ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 500 γραμμ. γάλα
  • 350 γραμμ. ζάχαρη
  • 50 γραμμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα (ψημένα με τη φλούδα τους)
  • 800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη)
  • λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 350 γραμμ. λευκή σοκολάτα
  • 50 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα (θα το χρειαστείτε για να στολίσετε στο τέλος την βασιλόπιτα)

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη !!

Ο καινούργιος χρόνος έρχεται πάντα συνοδευόμενος από μια βασιλόπιτα.

Μια απλή συνταγή για βασιλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη είναι ίσως από τις πιο συνηθισμένες και τις πιο εύκολες βασιλόπιτες για κάθε νοικοκυριό.

Σπιτική και δημιουργική ενασχόληση για κάθε σπίτι στην Ελλάδα, εφόσον θέλουμε να δοκιμάσουμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας με υλικά δικής μας επιλογής.

Χρόνια πολλά λοιπόν και με υγεία και κάθε οικογενειακή και προσωπική ευτυχία!!!

Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να φέρει περισσότερη ευδαιμονία, ευτυχία και τύχη σε όλους!

Τα υλικά που σας δίνω είναι για μια μεγάλη βασιλόπιτα. Για ένα ταψί φούρνου (το πιο συνηθισμένο για μένα ένα στρογγυλό διαμέτρου 38 εκατοστών).

Για μικρότερη ποσότητα θα χρειαστείτε φυσικά μικρότερη αναλογία υλικών.

Οδηγίες

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.

Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών.

Χτυπάμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει (περίπου για 10 λεπτά).
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να ανακατευτούν για λίγα λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε το γάλα.

Ανακατεύουμε στο αλεύρι το baking powder.
Σιγά σιγά προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού.

Τελευταία ανακατεύουμε σιγά σιγά και την μαρέγκα (από τα ασπράδια) και τα αμύγδαλα.

Ρίχνουμε το μίγμα μας στο βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψί μας.

Προσοχή: μην ξεχάσετε να προσθέσετε το φλουρί!!!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.

Αφού κρυώσει φτιάχνουμε την επικάλυψη:
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια την σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε πάνω από τη βασιλόπιτά μας και αφήνουμε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί. Για πιο γρήγορα την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Αν θέλετε πιο σταθερή την σοκολάτα προσθέτετε λιγότερη κρέμα γάλακτος ή και καθόλου!

Με την κουβερτούρα μπορείτε να στολίσετε και να γράψετε πάνω στη βασιλόπιτα τα χρόνια πολλά και το νέο έτος, αφού πρώτα τη λιώσετε είτε στα μικροκύματα είτε σε μπεν-μαρί.

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 349,43 kcal
Πρωτεΐνες: 4,1 γρ.
Υδατάνθρακες: 44,7 γρ.
Λίπη: 17,37 γρ.

βασιλόπιτα-κέικ-χωρίς-γλουτένη-0 mamameli βασιλόπιτα-κέικ-χωρίς-γλουτένη-1 mamameli βασιλόπιτα-κέικ-χωρίς-γλουτένη-2 mamameli βασιλόπιτα-κέικ-χωρίς-γλουτένη-3 mamameli βασιλόπιτα-κέικ-χωρίς-γλουτένη-4 mamameli βασιλόπιτα-κέικ-χωρίς-γλουτένη-7-1 mamameli βασιλόπιτα-κέικ-χωρίς-γλουτένη-6 mamameli βασιλόπιτα-κέικ-χωρίς-γλουτένη-9 mamameli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here