Γάλα αμυγδάλου

0
2379
Γάλα-αμυγδάλου 12 mamameli

Γάλα αμυγδάλου

Από την πρώτη φορά που δοκίμασα γάλα αμυγδάλου έτοιμο (συσκευασμένο) ήθελα να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου.
Δεν χρειάστηκε πολύ προσπάθεια απλά έπρεπε να βρω την κατάλληλη συνταγή και τα κατάφερα.
Και βέβαια δεν έχει καμιά σχέση το ένα με το άλλο.
Το σπιτικό είναι πάντα το καλύτερο.

Υλικά

  • 140 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά
  • 750 ml νερό (αν έχετε φίλτρου είναι ακόμη καλύτερα)
  • Ένα τουλμπάνι ή αρκετά τούλια από μπομπονιέρες!!!
    Ναι, καλά διαβάζετε. Θέλουμε, αν χρησιμοποιήσετε τούλι, τουλάχιστον 5 ή 6 στρώσεις.

Οδηγίες

Λοιπόν η εκτέλεση είναι αρκετά απλή.
Φροντίστε να βρείτε ένα βάζο τουλάχιστον ένα λίτρο ή και μεγαλύτερο.
Θα σας βολέψει στο χτύπημα με το μίξερ/μπλέντερ πριν το τέλος.
Αλλιώς σε ένα αρκετά μεγάλο βάζο τοποθετείτε τα αμύγδαλα και το νερό και τα αφήνετε σε σκιερό μέρος τουλάχιστον για 24 ώρες.
Εγώ τα άφησα 48 ώρες (δηλαδή δύο μέρες).
Θα παρατηρήσετε ότι μια λευκή ουσία έχει βγει από τα αμύγδαλα.

Με ένα μπλέντερ ή καλύτερα μπλέντερ χειρός πολτοποιείτε τα αμύγδαλα μαζί με το νερό που έχουν μουσκέψει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή βάζο τοποθετούμε το τουλμπάνι μας ή το τούλι σε στρώσεις.
Αδειάζουμε το μίγμα που έχουμε πολτοποιήσει και αυτό σε πρώτη φάση αρχίζει στραγγίζει.
Συμπιέζουμε όσο μπορούμε περισσότερο το μίγμα μέσα στο τουλμπάνι μας προκειμένου να βγει όσο γίνεται περισσότερο από το γάλα αμυγδάλου.
Έτοιμο!!!

Το γάλα αμυγδάλου μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μας σε ένα κλειστό βάζο για περίπου 10 ημέρες.
Να θυμάστε να το ανακινείτε πριν το χρησιμοποιήσετε.

Μην λυπάστε τα υπολείμματα του αμυγδάλου που έμειναν στο τουλμπάνι/τούλι μας.
Δεν τα πετάμε.
Μπορούμε να κάνουμε διάφορα με αυτά.
Το πιο απλό που μπορώ να σας πω είναι να τα βάλουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου ώστε να ξεραθούν και να τα έχουμε έτοιμα ως συμπλήρωμα (στην αναλογία μας με το αλεύρι) σε ένα κέικ!

Έτσι έχουμε δροσιστικό και σπιτικό γάλα αμυγδάλου και, καθώς τίποτε δεν πάει χαμένο, επιπλέον νοστιμιά στο κέικ μας!

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 68,76 kcal
Πρωτεΐνες: 3,32 γρ.
Υδατάνθρακες: 1,09 γρ.
Λίπη: 8,78 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here