Χριστουγεννιάτικο δέντρο με γλυκά σου

0
671
χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-γλυκά-σου-7 mamameli

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με γλυκά σου

Υλικά

για τα σου (δείτε: πώς φτιάχνω σου)

για την πατισερί

  • 800 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής)
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη)
  • 70 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
  • 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σπόρους από 1 βανίλια

για την καραμέλα: 200 γρ. λευκή ζάχαρη

για τη σαντιγύ: 100 γρ. κρέμα γάλακτος & 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Δοκιμάστε να πρωτοτυπήσετε με αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο με γλυκά σου. Κανείς δεν θα μείνει αδιάφορος και όλοι θα το τιμήσουν.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που όλοι θα λατρέψουν!

Γλυκά σου, παντρεμένα με καραμέλα και σαντιγί! Απολαύστε τα και καλές γιορτές!

Οδηγίες

Για να φτιάξουμε τα σου δείτε: πώς φτιάχνω σου.

Τα σου πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς και μετά να τα γεμίσουμε με την κρέμα πατισερί, που σας δίνω παρακάτω.

Φτιάχνουμε την πατισερί.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 600 ml γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το νισεστέ και το αλεύρι.

Προσθέτουμε λίγο λίγο τα υπόλοιπα 200 ml από το γάλα ώστε να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το αλεύρι.

Ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο μίγμα μας προσθέτοντας λίγο γάλα από την κατσαρόλα που έχουμε το ζεστό γάλα.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μίγμα μας μέσα στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το εκχύλισμα της βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε από την κουζίνα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

Καλύπτουμε την επιφάνειά της με μια πλαστική μεμβράνη προκειμένου να μην «πιάσει» κρούστα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Αφού η κρέμα μας είναι κρύα ή και αρκετά χλιαρή γεμίζουμε ένα κορνέ.

Προσπαθούμε να γεμίσουμε κάθε σου με τον κορνέ με την κρέμα ή αν δούμε και δεν τα καταφέρνουμε τότε κόψτε τα στη μέση και γεμίστε τα με ένα κουτάλι.

Για την καραμέλα:

Τοποθετείτε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση) και αφήνετε να λιώσει η καραμέλα χωρίς να κουνήσετε ή να ανακατέψετε τη ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει σε όλο το τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι πολύ υψηλές.

Μόλις παρατηρήσετε ότι αλλάζει το χρώμα της (σε αυτό της καραμέλας) τότε αποσύρετε από την εστία και ξεκινάτε να φτιάχνετε το δέντρο σας.

Σε ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα πρώτα βάζετε λίγη κρέμα πατισερί για να σταθεροποιηθούν τα πρώτα σου.

Ρίχνετε πάνω στην πρώτη στρώση σου με ένα κουτάλι καραμέλα και αμέσως τοποθετείτε ένα ένα σου και πάνω στο καθένα με το κουτάλι ρίχνετε καραμέλα.

Συνεχίζετε ώσπου να σχηματιστεί το δέντρο σας.

Αν περίσσεψε καραμέλα μπορείτε να την περιχύσετε σε όλο το δέντρο σας.

Μόλις κρυώσει εντελώς (θα χρειαστούν λίγα λεπτά γιατί η καραμέλα παγώνει αρκετά γρήγορα) είστε έτοιμοι να στολίσετε με σαντιγύ.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και στολίζετε!

Χρόνια σας πολλά και πάντα με υγεία!

Εύχομαι να το απολαύσετε με όλους τους αγαπημένους σας.

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 213,87 kcal
Πρωτεΐνες: 3,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 30,29 γρ.
Λίπη: 9,39 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here