Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες

Υλικά

Για τη βάση

  • 120 γρ. Κουραμπιέδες
  • 40 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες (εναλλακτικά 20 γρ. γάλα εβαπορέ αραιωμένο με 20 γρ. νερό)

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. στέβια άχνη
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Χυμός ½ λεμονιού

Εκτέλεση

Για τη βάση

Θρυμματίζω τους κουραμπιέδες και ρίχνω το γάλα.
Σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι στρώνω μια λαδόκολλα.

Εγώ χρησιμοποίησα μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 16 εκατοστών.

Ρίχνω το μείγμα των κουραμπιέδων και πιέζω να στρωθεί ομοιόμορφα.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ σπάω το ανθότυρο σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύω με ένα σύρμα.

Προσθέτω το τυρί κρέμα, τη στέβια, το αυγό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζω ώσπου να γίνει μια ομογενής κρέμα.
Ρίχνω την κρέμα πάνω στη βάση.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε κατά προτίμηση με φρέσκα φρούτα!!

Διατροφικές πληροφορίες – ανά μερίδα 100 γρ.
Ενέργεια: 287 kcal
Υδατάνθρακες: 11,5 γρ.
Πρωτεΐνες: 10,7 γρ.
Λιπαρά: 21,6 γρ.

Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 1 Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 2 Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 3 Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 4 Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 5 Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 6 Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 7 Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 8 Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 9

Κατηγορίες: