Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες

0
175
Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες 8 mamameli

Τσιζκέικ με ανθότυρο και κουραμπιέδες

Υλικά

Για τη βάση

  • 120 γραμμ. Κουραμπιέδες
  • 40 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες (εναλλακτικά 20 γρ. γάλα εβαπορέ αραιωμένο με 20 γρ. νερό)

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. στέβια άχνη
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Χυμός ½ λεμονιού

Εκτέλεση

Για τη βάση

Θρυμματίζω τους κουραμπιέδες και ρίχνω το γάλα.
Σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι στρώνω μια λαδόκολλα.

Εγώ χρησιμοποίησα μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 16 εκατοστών.

Ρίχνω το μίγμα των κουραμπιέδων και πιέζω να στρωθεί ομοιόμορφα.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ σπάω το ανθότυρο σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύω με ένα σύρμα.

Προσθέτω το τυρί κρέμα, τη στέβια, το αυγό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζω ώσπου να γίνει μια ομογενής κρέμα.
Ρίχνω την κρέμα πάνω στη βάση.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε κατά προτίμηση με φρέσκα φρούτα!!

Διατροφικές πληροφορίες – ανά μερίδα 100 γρ.
Ενέργεια: 287 kcal
Υδατάνθρακες: 11,5 γρ.
Πρωτείνες: 10,7 γρ.
Λιπαρά: 21,6 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here