Τούρτα γενεθλίων για κορίτσι

0
106
Τούρτα-γενεθλίων-για-κορίτσι-42 mamameli

Τούρτα γενεθλίων για κορίτσι

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 9 αυγά
  • 240 γραμμάρια ζάχαρη
  • 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • τους σπόρους από ένα ξυλάκι βανίλιας ή ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο αγελαδινό ανάλατο ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Λαδόκολλα για τα ταψάκια (ή ελάχιστο βούτυρο και αλεύρι -αν δεν είναι αντικολλητικά)

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. νερό
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. χτυπημένη πηχτή κρέμα γάλακτος ή φυτική σαντιγύ (χωρίς ζάχαρη)
  • 100 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα τους

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. πηχτή κρέμα γάλακτος (με τουλάχιστον 35% λιπαρά) για τη σαντιγύ
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τούρτα γενεθλίων για κορίτσι!

Μια τούρτα ψηλή (όπως τα αμερικάνικα κέικ), με λίγη γέμιση και πολύ ροζ σαντιγί!!

Χωρίς γλουτένη για τις μικρές μας πριγκίπισσες!

Μπείτε στη διαδικασία να τη φτιάξετε. Το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Δοκιμάστε να τη διακοσμήσετε όπως αρέσει στις μικρές σας όμορφες μικρούλες σας.

Εννοείται βέβαια πως με άλλο χρώμα ζαχαροπλαστικής θα μπορείτε να την διακοσμήσετε ανάλογα και για τα αγοράκια σας!!!

Καλή σας επιτυχία.

Οδηγίες

Το πιο χρονοβόρο κομμάτι σε αυτή τη διαδικασία είναι τα παντεσπάνια.

Θα φτιάξουμε τρεις δίσκους και γι΄αυτό θα χρειαστείτε τρία ταψάκια ίδιου μεγέθους.

Αυτά που χρησιμοποίησα εδώ έχουν διάμετρο

Ξεκινάμε λοιπόν με τα παντεσπάνια.

Θα πρέπει τα αυγά να είναι εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να έχουν θερμοκρασία δωματίου.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια.

Σε ένα διαφορετικό μπολ προσθέτουμε τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
Μόλις το μίγμα των κρόκων αρχίσει να ασπρίζει προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι και το baking powder.

Ανακατεύουμε με τη μαρέγκα με προσοχή και με αργές κινήσεις. Δεν θέλουμε να χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε τρία ίδιου μεγέθους ταψάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο κάθε ταψάκι για 20 λεπτά (στους 160-170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα).

Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε από τα ταψάκια.

Ιδανικό θα ήταν τα παντεσπάνια να τα φτιάξουμε από την προηγούμενη ημέρα και να τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν εντελώς.

Ψήνουμε ολόκληρα τα αμύγδαλα στο φούρνο (για περίπου 10 λεπτά) και τα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι.

Για το σιρόπι:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη ώσπου να πάρει βράση.
Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά
Αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.

Για τη γέμιση:
Ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με τη χτυπημένη κρέμα.

Αρχίζουμε να στήσουμε την τούρτα μας:

Χωρίζουμε το σιρόπι σε τρία ίσα μέρη (σε τρία ποτηράκια για να μην μπερδευτείτε).

Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το 1/3 του σιροπιού.
Στρώνουμε πάνω τη μισή από τη γέμισή μας.
Πασπαλίζουμε με τα μισά αμύγδαλα.

Τοποθετούμε το δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε ξανά.
Στρώνουμε το υπόλοιπο της γέμισης και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.

Τοποθετούμε το τρίτο δίσκο με το παντεσπάνι μας και το σιροπιάζουμε.

Αφήνουμε για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο την τούρτα.

Χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη.

Στρώνουμε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της τούρτας ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε στην υπόλοιπη σαντιγί τις σταγόνες με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.

Στολίζουμε την τούρτα μας με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και με όποια σχήματα μας αρέσουν!

Χαρούμενα γενέθλια!!!!

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 298,7 kcal
Πρωτεΐνες: 4,97 γρ.
Υδατάνθρακες: 36,5 γρ.
Λίπη: 15,34 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here