Σαλάτα ζυμαρικών με φακές και κολοκυθάκια
Υλικά
- 450 γρ. βρασμένα μακαρόνια (βίδες)
- 200 γρ. φλιτζάνι του τσαγιού φακές χοντρές (βρασμένες σε αλατισμένο νερό και
- στραγγισμένες)
- 2 μέτρια κολοκυθάκια (περίπου 80 γρ.)
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος δυόσμος (ψιλοκομμένος)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (30 γρ.)
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, (40 γρ.)
- Λίγη κανέλλα, γαρύφαλο, τριμμένο τζίντζερ (ή μισό κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
- Χυμός από μισό λεμόνι και το ξύσμα του
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Τοποθετούμε τις στραγγισμένες φακές σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλο, το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το μισό από το χυμό λεμονιού.
Το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ψιλοκόβουμε στον τρίφτη (κατά προτίμιση στο χοντρό μέρος του) τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο αλάτι, ώσπου να μαραθούν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.
Στο σκεύος με τις φακές προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και το ζυμαρικό μας.
Ανακατεύουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ το λάδι, το δυόσμο, το υπόλοιπο λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τα στερεά υλικά μας με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε περίπου 6 μερίδες την ποσότητα που προκύπτει.
Για περισσότερες φυτικές ίνες μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μακαρόνια με ολικής αλέσεως!!!
Διατροφικές πληροφορίες – ανά μερίδα 125 γρ.
Ενέργεια: 274 kcal
Υδατάνθρακες: 33,1 γρ.
Πρωτείνες: 7,6 γρ.
Λιπαρά: 12,8 γρ.
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια