Πανακότα καρύδας με μέλι

0
69
πανακότα-καρύδας-με-μέλι-8 mamameli

Πανακότα καρύδας με μέλι

Υλικά

  • 600 γρ. γάλα καρύδας
  • 150 γρ. μέλι
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνας

Αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με το μέλι και το γάλα με φυτικό γάλα καρύδας και δημιουργούμε μια πεντανόστιμη πανακότα.

Η πανακότα είναι ένα πανεύκολο και γρήγορο γλύκισμα.

Μια παραλλαγή της που σας παρουσιάζω εδώ, αποτελεί μια νόστιμη και εύκολη – και ίσως περισσότερο αρωματική και γευστική – με γάλα καρύδας και μέλι. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα καρύδας και με άλλο φυτικό γάλα της προτίμησής σας!

Δοκιμάστε τη. Γρήγορη, εύκολη και ιδιαίτερη συνταγή, νηστίσιμη και ιδανική για όσους αποφεύγουν το γάλα αγελάδος και τα ζωικά λιπαρά.

Οδηγίες

Σε ένα μπολ με κρύο νερό ρίχνουμε δύο-τρία παγάκια και τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το μέλι.

Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε για λίγο, ώσπου να λιώσουν τελείως τα φύλλα ζελατίνης.

Μόλις τα φύλλα λιώσουν το μίγμα μας είναι έτοιμο να το τοποθετήσουμε σε μια φόρμα.

Στρώνουμε τη φόρμα μας (όπως αυτή του κέικ) με διαφανή μεμβράνη.

Ρίχνουμε μέσα το μίγμα με προσοχή και το αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Για να σερβίρουμε το γλυκό μας, γυρίζουμε ανάποδα τη φόρμα μας σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Διακοσμήστε όπως τραβάει η ψυχή σας και απολαύστε!

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 225,75 kcal
Πρωτεΐνες: 1,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 18,83 γρ.
Λίπη: 18 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here