Νηστίσιμα μπισκότα με ρεβύθια και ταχίνι

0
216
Νηστίσιμα μπισκότα με ρεβύθια και ταχίνι 9, mamameli

Νηστίσιμα μπισκότα με ρεβύθια και ταχίνι

Υλικά

  • 350 γρ. ρεβύθια αναποφλοίωτα βρασμένα
  • 110 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη)
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (υγείας) ψιλοκομμένη

Οδηγίες

Τα ρεβύθια σε αυτή τη συνταγή θα πρέπει να είναι ήδη βρασμένα. Άβραστα θα είναι περίπου 250 γραμμάρια. Ιδανικά τα έχετε βάλει να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ και τα βράζετε την επόμενη ημέρα για τουλάχιστον 20 λεπτά (σε μέτρια θερμοκρασία). Εξίσου σημαντικό είναι να είναι αναποφλοίωτα. Αν δεν μπορείτε να βρείτε αναποφλοίωτα, τότε αφού τα βράσετε προσπαθήστε τρίβοντάς τα με το χέρι να αφαιρέσετε όσο περισσότερο φλοιό μπορείτε. Τα αφήνετε να κρυώσουν πριν ξεκινήσετε την συνταγή.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με αέρα. Αν δεν χρησιμοποιείτε αέρα

Θα χρειαστείτε δύο κουτάλια της σούπας και ένα μπολ. Αυτή η συνταγή δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται όλη στο ίδιο μπολ.

Λιώνουμε στο μούλτι τα ρεβύθια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε το μίγμα μας για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσει το αλεύρι την υγρασία και να έχουμε ένα πιο συμπαγές μίγμα.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα ή χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό ταψί (οπότε δε χρειάζεται να έχουμε λαδόκολλα). Στο ταψί φούρνου πιθανόν δεν θα χρειαστείτε δεύτερο, αλλά αν είναι μικρότερο σε μέγεθος ίσως χρειαστούν δύο ταψάκια.

Με τη βοήθεια δύο κουταλιών της σούπας φτιάχνουμε/μορφοποιούμε τη ζύμη μας ώστε να μοιράσουμε το υλικό στο ταψί ή ταψιά μας. Βγαίνουν περίπου 20 τεμάχια-μπισκότα. Δεν θα φουσκώσουν σε πλάτος, οπότε υπολογίστε ότι οι αποστάσεις μεταξύ τους θα παραμείνουν κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 17 λεπτά ή ώσπου να πάρουν χρώμα τα μπισκότα μας.

Εφόσον τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα αφαιρούμε από το ταψί μας. Πρέπει να έρθουν τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να σκληρύνουν.

Απολαύστε τα οποιαδήποτε ώρα!!

Διατροφικές πληροφορίες – ανά τεμάχιο (30 γρ.)

Ενέργεια:  121 kcal
Υδατάνθρακες: 19,2 γρ.
Πρωτεΐνες: 2,8 γρ.
Λιπαρά: 4,5 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here