Μπαστουνάκια λαχανικών με κόκκινο χούμους

Υλικά

  • 2 καρότα
  • ένα αγγουράκι

Για το χούμους

  • 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια (στραγγισμένα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (κατά προτίμηση πολτοποιημένη)
  • 100 γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά (όχι σε λάδι, μόνο η σάρκα της)
  • 1 κουτάλι της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης (30 γραμμάρια)
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 4 καρύδια  (20 γραμμάρια)
  • αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες

Λιώνουμε με ένα πιρούνι τα ρεβίθια σε ένα βαθύ μπολ.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα καρύδια.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας στο μπολ και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός ώσπου να γίνει αλοιφή το μείγμα μας.
Αν δεν έχουμε μπλέντερ χειρός τότε σε μικρές ποσότητες αλέθουμε το μείγμα μας στο μούλτι ώσπου όλο το μείγμα μας να έχει την ίδια υφή.

Αν σε περίπτωση είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που βράσαμε τα ρεβίθια ή λίγο νερό.

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Το χούμους μας είναι έτοιμο.

Κόβουμε το αγγουράκι στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια του.

Κόβουμε σε μπαστουνάκια το καρότο και το αγγουράκι το πρωί πριν το σχολείο και τοποθετούμε σε ξεχωριστό μπολ το χούμους.

(σημειώστε ότι το χούμους διατηρείται στο ψυγείο ως και 2 ημέρες)

Διατροφικές πληροφορίες – ανά μερίδα 60 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 109 kcal
Πρωτεΐνες: 5,1 γρ.
Υδατάνθρακες: 13,8 γρ.
Λίπη: 4,3 γρ.

Μπαστουνάκια λαχανικών με κόκκινο χούμους 1 mamameli Μπαστουνάκια λαχανικών με κόκκινο χούμους 2 mamameli Μπαστουνάκια λαχανικών με κόκκινο χούμους 3 mamameli Μπαστουνάκια λαχανικών με κόκκινο χούμους 5 mamameli

Κατηγορίες: