Μανιτάρια γεμιστά
Υλικά
- 1/2 κιλό μανιτάρια μετρίου ή μεγαλύτερου μεγέθους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι
- λίγο μάραθο ή μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. τυρί γκούντα ή παρμεζάνα
Οδηγίες
Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το μάραθο.
Τρίβω το κολοκυθάκι στον τρίφτη και το στύβω να φύγει η περισσότερη υγρασία του.
Καθαρίζω τα μανιτάρια μου και αφαιρώ τα κοτσάνια τους.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζω λίγο λάδι και τοποθετώ τα μανιτάρια σε μέτριο φούρνο για να ψηθούν και να φύγει η πολλή υγρασία τους.
Ουσιαστικά τα προετοιμάζω και τα προψήνω.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνω με λίγο λάδι τα υπόλοιπα υλικά και ψιλοκόβω και λίγα από τα κοτσάνια των μανιταριών.
Τα σοτάρω ώσπου να δω ότι έχουν μαραθεί αρκετά.
Αποσύρω από τη φωτιά και αλατοπιπερώνω.
Βγάζω από το φούρνο τα μανιτάρια μου, που θα πρέπει τώρα να έχουν χάσει αρκετά από τα υγρά τους.
Βάζω μέσα σε κάθε μανιτάρι λίγο από το μείγμα μου.
Σε κάθε μανιτάρι τοποθετώ λίγο από το τριμμένο τυρί μου και ψήνω σε μέτριο φούρνο ώσπου το τυρί να ροδοκοκκινίσει.
Μανιτάρια γεμιστά σύνθεση ανά 100γρ
Ενέργεια/θερμίδες: 48,46kcal
Πρωτεΐνες: 3,1γρ
Υδατάνθρακες: 2,48γρ
Λίπη: 2,75γρ
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια