Κις λορέν τυριών
Η ζύμη σε αυτή την πίτα είναι πολύ απλή και γρήγορη. Πρόκειται ουσιαστικά για τη ζύμη μιας αρμυρής τάρτας.
Υλικά
για τη ζύμη:
- μισό φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (περίπου 110 γρ.)
- μισό φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 110 γρ.)
- 250 με 270 γραμμάρια αλεύρι (μείγμα για ψωμί στο οποίο προσθέτω ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder)
- 1 αυγό
για τη γέμιση:
- περίπου 500 γραμμάρια από μείγμα διαφορετικών τυριών (συνήθως χρησιμοποιώ γραβιέρα, γκούντα, παρμεζάνα)
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή για πιο λίγα λιπαρά στραγγιστό γιαούρτι
- 1 αυγό
Οδηγίες
Πρώτα φτιάχνω τη ζύμη μου απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Η ζύμη μου θα πρέπει να είναι εύπλαστη. Την αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον είκοσι λεπτά.
Στο ταψί μου το οποίο πρώτα έχω λαδώσει/βουτυρώσει θα την ανοίξω σιγά σιγά με το χέρι.
Φροντίζω να καλύψω τα τοιχώματα έτσι ώστε να δημιουργήσω ένα καλάθι μέσα στο οποίο θα ψηθεί η γέμιση.
Τα υλικά της γέμισης τα ανακατεύω όλα μαζί σε ένα μπολ.
Αν θέλω να προσθέσω και ζαμπόν ή μπέικον (για περισσότερη γεύση) το κόβω σε κομματάκια και το προσθέτω και αυτό στη γέμιση.
Ρίχνω όλη τη γέμιση στο ταψί μου και την απλώνω.
Ψήνω στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει (περίπου σε πάνω κάτω αντίσταση θέλω 30-40 λεπτά).
Απίθανη και στην όψη και στη γεύση.
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 364,68 kcal
Πρωτεΐνες: 13,19 γρ.
Υδατάνθρακες: 17,1 γρ.
Λίπη: 25,79 γρ.
Τι σκέφτεσαι;
Εμφάνιση σχολίων / Αφήστε ένα σχόλιο