Εύκολη και αρωματική κολοκυθόσουπα
Υλικά
- 500 γραμμάρια γλυκιά κολοκύθα
- 1 πατάτα
- 2 καρότα
- 50 γραμμάρια βούτυρο ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (προσωπικά προτιμώ το βούτυρο σε αυτή τη συνταγή)
- φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Γρήγορη, εύκολη και νόστιμη. Εύκολη και αρωματική κολοκυθόσουπα!
Τελικά δεν μπορώ να αποχωριστώ εύκολα τις κολοκύθες. Μια ζεστή και αρωματική σουπίτσα είναι ότι πρέπει αυτές τις κρύες και χειμωνιάτικες ημέρες αλλά και νύχτες.
Δοκιμάστε τη καθώς είναι και εύκολη και θρεπτική!
Το φρέσκο θυμάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με αποξηραμένο ή ακόμη και με δροσιστικό δυόσμο.
Για έξτρα γεύση μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ζωμό λαχανικών αντί για νερό.
Οδηγίες
Κόβω σε κομματάκια την κολοκύθα, την πατάτα και τα καρότα.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω λίγο λάδι ή βούτυρο και αρχίζω να σοτάρω τα λαχανικά μου.
Μόλις αυξηθεί λίγο η θερμοκρασία ρίχνω ένα ποτηράκι νερό (ή ζωμό λαχανικών), χαμηλώνω την ένταση μαγειρέματος λιγότερο από το μέτριο και σιγοψήνω για περίπου 30 λεπτά.
Αφού έχουν μαλακώσει αρκετά τα λαχανικά μου προσθέτω λίγο φρέσκο θυμάρι και αλατοπιπερώνω.
Με ένα μπλέντερ χειρός τα πολτοποιώ.
Θα πρέπει να έχουν μια βελούδινη υφή. Σούπα βελουτέ!
Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα μου τότε αραιώνω με λίγο ζεστό νερό.
Αν είναι πολύ αραιό τότε το αφήνω να πάρει μια βράση με ανοιχτή κατσαρόλα για να εξατμιστούν τα υγρά του. Περί ορέξεως … όπως προτιμά κανείς!
Προσθέτω το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο) και δοκιμάζω αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Τη σερβίρω κατά προτίμηση ζεστή ή χλιαρή και τη συνοδεύω με φρυγανισμένο ψωμί που πάνω του έχω λιώσει λίγο σκόρδο (κατά προτίμηση πάντα).
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 87,33 kcal
Πρωτεΐνες: 1,44 γρ.
Υδατάνθρακες: 9,21 γρ.
Λίπη: 5,68 γρ.
* με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τι σκέφτεσαι;
Εμφάνιση σχολίων / Αφήστε ένα σχόλιο