Γρήγορη και εύκολη μαγιονέζα
Υλικά
- 200 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κρόκοι αυγών (κατά προτίμηση φρέσκων και ελευθέρας βοσκής)
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού (κοφτή) αλάτι
- χυμός ενός λεμονιού
- ελάχιστο λευκό ξύδι ή κρέμα βαλσάμικο με λεμόνι
Ποιος φοβάται τη μαγιονέζα; Μη φοβάστε δεν θα σας “κόψει”.
Είναι τόσο εύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι μας που όταν τη δοκιμάσετε δεν θα θέλετε ξανά την έτοιμη.
Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχετε σπιτική, χειροποίητη μαγιονέζα με ελάχιστο κόπο.
Δοκιμάστε και θα δείτε ότι τελικά κακώς την φοβόσασταν τόσο καιρό.
Θα χρειαστείτε βέβαια οπωσδήποτε ένα μπλέντερ (για τη συγκεκριμένη προτιμήστε χειρός), εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα αυγά.
Οδηγίες
Ο χυμός λεμονιού ίσως δεν χρειαστεί όλος. Μπορεί να μην σας αρέσει δηλαδή τόσο η όξινη γεύση, οπότε είναι καλύτερα για αρχή να χωρίσετε σε δύο μέρη το χυμό του λεμονιού σας.
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά μας. Το ιδανικό βέβαια είναι μια στενή και βαθιά κανάτα ή μπολ ανακατέματος. Χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για λίγα δευτερόλεπτα. Μετράμε μέχρι το 5 το πολύ.
Μετά το πρώτο χτύπημα ξαναχτυπάμε με το μπλέντερ προσπαθώντας να το σηκώσουμε πιο ψηλά για να πάρει όγκο η μαγιονέζα μας.
Δεν χρειάζεται παραπάνω από συνολικά 15-20 δευτερόλεπτα συνολικά χτύπημα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολάκι.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε είτε με λίγο λεμόνι ή ξύδι για τη γεύση και λάδι αν χρειαστεί ώσπου να αποκτήσει πραγματικά βελούδινη υφή.
Έτοιμη η σπιτική και δική σας μαγιονέζα.
Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά για να συνοδέψετε τις συνταγές σας ή να δημιουργήσετε καινούριες!
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 674,88 kcal
Πρωτεΐνες: 5,48 γρ.
Υδατάνθρακες: 0,31 γρ.
Λίπη: 72,42 γρ.
Τι σκέφτεσαι;
Εμφάνιση σχολίων / Αφήστε ένα σχόλιο