Γαστρονομικές Περιπλανήσεις στην Πάργα

Γαστρονομικές Περιπλανήσεις στην Πάργα ήταν ο τίτλος ενός διήμερου σεμιναρίου διάρκειας 15 ωρών που διοργάνωσε το Chef’s Club σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Φάσμα¨, στο BIANCO Resort, στην πανέμορφη παραλία της πόλης της Πάργας.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα- mamameli       Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-1 mamameli Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-04 mamameli

Η πανέμορφη πόλη της Πάργας που ακόμη και τις ανοιξιάτικες ημέρες μαγέυει τους επισκέπτες της, φιλοξένησε αυτό το διήμερο σεμινάριο.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-03 mamameli

Τυχεροί και όχι τυχαίοι όσοι κατάφεραν να συμμετάσχουν καθώς η οργάνωση, παρουσίαση και συνοχή όσων παρουσιάστηκαν ήταν υποδειγματική.

Οι εξαιρετική παρουσία του Chef’s Club με καταξιωμένους Chef κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως και την τελευταία ημέρα και ώρα.

Το Ηπειρώτικο πρωινό (στα πλαίσια του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό), που έχει ως βάση του τοπικά προϊόντα της γης της Ηπείρου, αναλύθηκε και συστήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες. Μια πρόταση που αναδεικνύει τις εξαιρετικές πρώτες ύλες και δημιουργίες αυτής της περιοχής της Ελλάδας, που είναι και μοναδικές παγκοσμίως.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-4 mamameli
Το Ηπειρώτικο Πρωινό στην Πάργα

Προτάσεις παρουσίασης, μαγειρικές τεχνικές αλλά και στήσιμο σε ένα εξαιρετικό δίσκο room-service, που δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν (σε σχέση με εκείνα άλλων περιοχών) αλλά αντίθετα δημιουργημένα με μεράκι και αγάπη μπορούν να αποτελέσουν συγκριτικό πλεονέκτημα για κάθε επιχείρηση και περιοχή της Ηπείρου που θα τα υιοθετήσει.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-5 mamameli
Πρόταση room service Ηπειρώτικου Πρωινού

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-9 mamameli

Προτάσεις παρασκευής και παρουσίασης γλυκών εστιατορίου από τον ζαχαροπλάστη κο Βασιλαποστόλου.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-10 mamameli

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-17 mamameli

Πρόταση παρουσίασης κρέμας βανίλιας και σοκολάτας

Τεχνικές φιλεταρίσματος ψαριών, με ιδιαίτερη την τοπική Πρεβεζιάνικη «Πετάλι», συνταγές παρασκευής καπνιστών κρεάτων από τον Σεφ κο Βρεττό.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-13 mamameli
Η τεχνική «πετάλι» της περιοχής της Πρέβεζας

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-12 mamameli

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-20 mamameli

Μαρινάρισμα και τεχνικές μαγειρικής φιλέτων ψαριού αλλά και τρόποι στησίματος/παρουσιάσεις διαφόρων πιάτων από τον Σεφ κο Τόλη.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-14 mamameli

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-15 mamameli
Φιλέτο Λαβράκι Αμβρακικού μαριναρισμένο σε χυμό λεμόνι

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-16 mamameli
Φιλέτο Αμβρακικού σωτέ

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-19 mamameli
Ηπειρώτικος τραχανάς με χαβιάρι Αμβρακικού (αυγοτάραχο)

Βασικός συντονιστής ο καθ΄όλα εξαιρετικός επίτιμος πρόεδρος του Chef’s Club κος Τόλης Αναστάσιος.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-8 mamameli

Οι chefs Βρεττός Αθανάσιος, Χατζής Μιχαήλ και Δίγκας Στέλιος υπήρξαν οι βασικοί συντελεστές όλων των μαγειρικών δημιουργιών και τεχνικών που παρουσιάστηκαν.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-6 mamameli

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-2 mamameli
Η τεχνική της κάπνισης φιλέτων κρέατος

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-14 mamameli

Οι εξαιρετικές παρουσίες των εκλεκτών καλεσμένων όπως του προέδρου του ΕΦΕΤ Ιωαννίνων κου Ζήκου, του Patissier κου Βασιλαποστόλου Ανδρέα,

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-9 mamameli

αλλά και των Barista κου Τιτόπουλου Κωνσταντίνου και Bartender κου Ζακόπουλου Γιάννη, κατάφεραν να θέσουν σαφείς προδιαγραφές, οδηγίες, τεχνικές αλλά και ολοκληρωμένες παρουσιάσεις.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-3 mamameli
Η τέχνη του Art Cafe από τον κύριο Τιτόπουλο

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-21 mamameli
Παρουσίαση Coctail, τεχνικών και συνταγών!!

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-22 mamameli
Ο εκπαιδευτής Train the Trainers της International Bartenders Association επί τω έργω

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-11 mamameli
Πρόταση παρουσίασης πιάτου από την κα Τριανταφύλλου Κατερίνα

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα7- mamameli
Ένα φανταστικό σεμινάριο που παρακολουθήσαμε μαζί με την συμφοιτήτριά μου κα Τριανταφύλλου Κατερίνα

Ευχαριστώ επίσης τους διοργανωτές καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω τις βασικές παραμέτρους της νόσου της κοιλιοκάκης στους επαγγελματίες της περιοχής.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-06 mamameli

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν γνώριζαν απολύτως τίποτε για τη νόσο και τα θέματα εξυπηρέτησης ατόμων που νοσούν με κοιλιοκάκη.

Η ανταπόκρισή τους υπήρξε πραγματικά συγκινητική καθώς οι ερωτήσεις τους (κυρίως στα διαλλείμματα) ήταν πολλαπλές και ποικίλες.

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-05 mamameli

Εύχομαι να βοήθησα με την ελάχιστή μου παρουσία τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η προετοιμασία και δημιουργία ενός γεύματος για άτομα με κοιλιοκάκη.

Στο σύνολό του το σεμινάριο αυτό υπήρξε μια ολοκληρωμένη πρόταση προς επαγγελματίες εστίασης, σεφ, κατόχους επισιτιστικών μονάδων (εστιατορίων, μπαρ, καφέ) και ξενοδοχείων, αλλά και όλων όσων ασχολούνται με το χώρο της εξυπηρέτησης πελατών σε μια επισιτιστική επιχείρηση. Και ήταν πλήρες τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό του μέρος.

Εύχομαι προσωπικά θερμά και εγκάρδια συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συμμετέχοντες αυτής της εκδήλωσης.

Μακάρι τέτοιες προσπάθειες να ωθήσουν την οικονομία και την ποιότητα του τουρισμού στην περιοχή της Πάργας (και όχι μόνο), έτσι ώστε να αναδεικνύεται πανελλήνια και παγκόσμια – εκτός από τη φυσική ομορφιά του τοπίου της- και η ποιότητα εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες της περιοχής.