Γαστρονομικές Περιπλανήσεις στην Πάργα
Γαστρονομικές Περιπλανήσεις στην Πάργα ήταν ο τίτλος ενός διήμερου σεμιναρίου διάρκειας 15 ωρών που διοργάνωσε το Chef’s Club σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Φάσμα¨, στο BIANCO Resort, στην πανέμορφη παραλία της πόλης της Πάργας.
Η πανέμορφη πόλη της Πάργας που ακόμη και τις ανοιξιάτικες ημέρες μαγέυει τους επισκέπτες της, φιλοξένησε αυτό το διήμερο σεμινάριο.
Τυχεροί και όχι τυχαίοι όσοι κατάφεραν να συμμετάσχουν καθώς η οργάνωση, παρουσίαση και συνοχή όσων παρουσιάστηκαν ήταν υποδειγματική.
Οι εξαιρετική παρουσία του Chef’s Club με καταξιωμένους Chef κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως και την τελευταία ημέρα και ώρα.
Το Ηπειρώτικο πρωινό (στα πλαίσια του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό), που έχει ως βάση του τοπικά προϊόντα της γης της Ηπείρου, αναλύθηκε και συστήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες. Μια πρόταση που αναδεικνύει τις εξαιρετικές πρώτες ύλες και δημιουργίες αυτής της περιοχής της Ελλάδας, που είναι και μοναδικές παγκοσμίως.
Το Ηπειρώτικο Πρωινό στην Πάργα
Προτάσεις παρουσίασης, μαγειρικές τεχνικές αλλά και στήσιμο σε ένα εξαιρετικό δίσκο room-service, που δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν (σε σχέση με εκείνα άλλων περιοχών) αλλά αντίθετα δημιουργημένα με μεράκι και αγάπη μπορούν να αποτελέσουν συγκριτικό πλεονέκτημα για κάθε επιχείρηση και περιοχή της Ηπείρου που θα τα υιοθετήσει.
Πρόταση room service Ηπειρώτικου Πρωινού
Προτάσεις παρασκευής και παρουσίασης γλυκών εστιατορίου από τον ζαχαροπλάστη κο Βασιλαποστόλου.
Πρόταση παρουσίασης κρέμας βανίλιας και σοκολάτας
Τεχνικές φιλεταρίσματος ψαριών, με ιδιαίτερη την τοπική Πρεβεζιάνικη «Πετάλι», συνταγές παρασκευής καπνιστών κρεάτων από τον Σεφ κο Βρεττό.
Η τεχνική «πετάλι» της περιοχής της Πρέβεζας
Μαρινάρισμα και τεχνικές μαγειρικής φιλέτων ψαριού αλλά και τρόποι στησίματος/παρουσιάσεις διαφόρων πιάτων από τον Σεφ κο Τόλη.
Φιλέτο Λαβράκι Αμβρακικού μαριναρισμένο σε χυμό λεμόνι
Φιλέτο Αμβρακικού σωτέ
Ηπειρώτικος τραχανάς με χαβιάρι Αμβρακικού (αυγοτάραχο)
Βασικός συντονιστής ο καθ΄όλα εξαιρετικός επίτιμος πρόεδρος του Chef’s Club κος Τόλης Αναστάσιος.
Οι chefs Βρεττός Αθανάσιος, Χατζής Μιχαήλ και Δίγκας Στέλιος υπήρξαν οι βασικοί συντελεστές όλων των μαγειρικών δημιουργιών και τεχνικών που παρουσιάστηκαν.
Η τεχνική της κάπνισης φιλέτων κρέατος
Οι εξαιρετικές παρουσίες των εκλεκτών καλεσμένων όπως του προέδρου του ΕΦΕΤ Ιωαννίνων κου Ζήκου, του Patissier κου Βασιλαποστόλου Ανδρέα,
αλλά και των Barista κου Τιτόπουλου Κωνσταντίνου και Bartender κου Ζακόπουλου Γιάννη, κατάφεραν να θέσουν σαφείς προδιαγραφές, οδηγίες, τεχνικές αλλά και ολοκληρωμένες παρουσιάσεις.
Η τέχνη του Art Cafe από τον κύριο Τιτόπουλο
Παρουσίαση Coctail, τεχνικών και συνταγών!!
Ο εκπαιδευτής Train the Trainers της International Bartenders Association επί τω έργω
Πρόταση παρουσίασης πιάτου από την κα Τριανταφύλλου Κατερίνα
Ένα φανταστικό σεμινάριο που παρακολουθήσαμε μαζί με την συμφοιτήτριά μου κα Τριανταφύλλου Κατερίνα
Ευχαριστώ επίσης τους διοργανωτές καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω τις βασικές παραμέτρους της νόσου της κοιλιοκάκης στους επαγγελματίες της περιοχής.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν γνώριζαν απολύτως τίποτε για τη νόσο και τα θέματα εξυπηρέτησης ατόμων που νοσούν με κοιλιοκάκη.
Η ανταπόκρισή τους υπήρξε πραγματικά συγκινητική καθώς οι ερωτήσεις τους (κυρίως στα διαλλείμματα) ήταν πολλαπλές και ποικίλες.
Εύχομαι να βοήθησα με την ελάχιστή μου παρουσία τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η προετοιμασία και δημιουργία ενός γεύματος για άτομα με κοιλιοκάκη.
Στο σύνολό του το σεμινάριο αυτό υπήρξε μια ολοκληρωμένη πρόταση προς επαγγελματίες εστίασης, σεφ, κατόχους επισιτιστικών μονάδων (εστιατορίων, μπαρ, καφέ) και ξενοδοχείων, αλλά και όλων όσων ασχολούνται με το χώρο της εξυπηρέτησης πελατών σε μια επισιτιστική επιχείρηση. Και ήταν πλήρες τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό του μέρος.
Εύχομαι προσωπικά θερμά και εγκάρδια συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συμμετέχοντες αυτής της εκδήλωσης.
Μακάρι τέτοιες προσπάθειες να ωθήσουν την οικονομία και την ποιότητα του τουρισμού στην περιοχή της Πάργας (και όχι μόνο), έτσι ώστε να αναδεικνύεται πανελλήνια και παγκόσμια – εκτός από τη φυσική ομορφιά του τοπίου της- και η ποιότητα εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες της περιοχής.
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια