Αχλαδόκρεμα
Υλικά
Για την κρέμα και τη μαρέγκα θα χρειαστούμε:
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια κορν φλάουρ/άμυλο καλαμποκιού
- 1 λίτρο γάλα
- βανιλίνη σε σκόνη (2-3) ή τους σπόρους από ένα ξυλάκι βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 6 κουταλιές της σούπας στέβια
Για τα αχλάδια θα χρειαστούμε:
- 500 γραμμάρια καθαρισμένα αχλάδια
- 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
Οδηγίες
Φροντίζω τα υλικά για την κρέμα μου να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Καθαρίζω και κόβω τα αχλάδια μου σε κομματάκια. Εδώ εγώ χρησιμοποίησα μικρά αχλαδάκια (κοντούλες) και έτσι τα έκοψα στα δύο (στη μέση δηλαδή). Αν έχετε μεγαλύτερα κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα κομμένα και καθαρισμένα αχλάδια και τα περιχύνουμε με το πετιμέζι.
Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν αρχίσει να καραμελώνουν.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τους κρόκους των αυγών με τη στέβια και το κορν φλάουρ.
Ρίχνω περίπου 100 γραμμάρια από το γάλα και ανακατεύω ξανά.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το υπόλοιπο γάλα να αρχίσει να ζεσταίνεται.
Προσθέτω και το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύω ώσπου να πήξει το μείγμα μου.
Ρίχνω και την κανέλα και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
Η κρέμα μου είναι έτοιμη. Την αφήνω στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια με τις υπόλοιπες τρεις κουταλιές της στέβια, ώσπου να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Βγάζω τα αχλάδια από το φούρνο και ρίχνω πάνω τους την κρέμα.
Αφού στρώσω την κρέμα, καλύπτω ομοιόμορφα με την μαρέγκα.
Τοποθετώ ξανά το γλυκό μου στο φούρνο για περίπου 6-8 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, ώσπου να ροδίσει η μαρέγκα μου.
Αφήνω να κρυώσει το γλυκό και το τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Συνήθως εγώ το αφήνω όλο το βράδυ για να σφίξει ακόμη περισσότερο.
Το σερβίρω κόβοντάς το σε κομμάτια και όποιος θέλει το περιχύνει και με λίγες σταγόνες πετιμέζι, και έξτρα κανέλα, για πιο πολύ ένταση στη γεύση.
Απολαύστε το χωρίς ζάχαρη και χωρίς ενοχές!
Είναι ένα πολύ δροσιστικό και καλοκαιρινό γλυκάκι, που τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες.
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 80,72 kcal
Πρωτεΐνες: 3,15 γρ.
Υδατάνθρακες: 19,57 γρ.
Λίπη: 3,29 γρ.
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια