Αρωματική σαλάτα καρότο και πορτοκάλι
Υλικά
- 3 μεγάλα καρότα
- 2-3 πορτοκάλια
- 50-80 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα
- λίγα φύλλα δυόσμου ή μέντας
- αλάτι
Για τη σως
- 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
- 1 κουτάλι της σούπας μαύρη ζάχαρη /μελάσα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο
- χυμός από ένα λεμόνι
- ελαιόλαδο (3 κουταλιές της σούπας)
Οδηγίες
Καθαρίζω τα καρότα και τα περνώ στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα τοποθετώ σε ένα μπολ.
Καθαρίζω τα πορτοκάλια φροντίζοντας να μην αφήσω καθόλου λευκό μέρος πάνω τους.
Κόβω τη σάρκα τους σε κομμάτια ή κύβους και τα προσθέτω στο μπολ με τα καρότα.
Αλατίζω.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζω τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά. Τα αμύγδαλα μπορεί να τα βάλω και με τη φλούδα τους. Δεν χρειάζεται να είναι ξεφλουδισμένα.
Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάω σε ένα μπολ τα υλικά της σος.
Περιχύνω τη σαλάτα με τη σος και προσθέτω τα αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Ψιλοκόβω και προσθέτω το δυόσμο ή τη μέντα.
Ανακατεύω και σερβίρω.
Αρωματική και μεσογειακή γεύση !
Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 97,84 kcal
Πρωτεΐνες: 2,29 γρ.
Υδατάνθρακες: 8,88 γρ.
Λίπη: 6,16 γρ.
*υπολόγισα τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στο email σας.
Σχόλια