FORGOT YOUR DETAILS?

Σχετικά με εμάς

Σοφία Τσιακάλου ,

Εργαζόμενη - μητέρα

Να σας συστηθώ... Είμαι η Σοφία.

Είμαι μια πολύτεκνη μαμά, εργαζόμενη, σύζυγος, κόρη και αδερφή.
Μαγειρεύω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. 

Κάθε μέρα είναι ανεπανάληπτη και διαφορετική, γι΄αυτό και εγώ θέλω κάθε μέρα και μια καινούρια συνταγή.

Το 2013 η μικρή μου κόρη διαγνώστηκε με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.
Το 2014 τα δίδυμα αγόρια μου (ομοζυγωτικά) διαγνώστηκαν με κοιλιοκάκη.

Οι ανατροπές στην οικογενειακή μου ζωή τα τελευταία χρόνια ήταν απρόβλεπτες, συγκλονιστικά δύσκολες, αλλά ταυτόχρονα απίστευτα διδακτικές, ελπιδοφόρες ίσως και καινοτόμες.
Οδηγηθήκαμε, ως οικογένεια, σε καινούργιους δρόμους, πρακτικές και μεθόδους σε όλα τα στάδια της καθημερινότητάς μας.

Έμαθα και διδάχτηκα πολλά ως άνθρωπος και ως μητέρα. 

Η καθημερινότητά μου δεν είναι πια ποτέ ίδια.

Αυτή την καινούρια καθημερινότητα θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Μαγειρεύω αποκλειστικά χωρίς γλουτένη, προσπαθώντας να τηρώ τις ισορροπίες στους υδατάνθρακες και στα θρεπτικά συστατικά, που είναι, για όλους μας, τόσο απαραίτητα.

Προσπαθώ να πραγματοποιώ, όσα επιθυμώ εγώ και τα παιδιά μου, αλλά και όσα μας υποβάλλει η φαντασία μας.

Όσο συγκλονιστική ή και δύσκολη και αν φαντάζει η διαδικασία αυτή, σας πληροφορώ ότι είναι απολύτως πραγματοποιήσιμη. 

Μπορούμε όλοι να πραγματοποιήσουμε τα πάντα.

Μπορούμε να μαγειρέψουμε τα πάντα.

Μπορούμε να απολαύσουμε τα πάντα.

Καλωσήρθατε, λοιπόν, και καλή μας πορεία σε ένα νέο μαγειρικό ταξίδι.

Ευάγγελος Κίτσος,

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (mynutrihealth.gr)

ευάγγελος-κίτσος-mamameliΟ διαιτολόγος-διατροφολόγος Ευάγγελος Κίτσος κατάγεται από τη Βαλανιδορράχη Πρέβεζας και γεννήθηκε στην Άρτα το 1981 και έχει επιμεληθεί τις διατροφικές ετικέτες του mamameli.gr

Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ανθρώπου, της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, από όπου και αποφοίτησε το 2006 με βαθμό Λίαν Καλώς (8,40 εκατοστά).

Τη χρονική περίοδο 2005-2006 πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Διαιτολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας. Από το 2008 έως και σήμερα εξασκεί το επάγγελμα του Διατροφολόγου-Διαιτολόγου, διατηρώντας το δικό του Διαιτολογικό γραφείο στην πόλη της Πρέβεζας. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες μεταξύ των οποίων το 16ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο, όλα τα Πανελλήνια Συνέδρια Διατροφής & Διαιτολογίας από το 2003 έως και σήμερα , καθώς και τα περισσότερα συνέδρια της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα διατροφής στην τοπική εφημερίδα «το Βήμα της Πρέβεζας» , όπου αρθρογραφεί. Επίσης αρθρογραφεί στο μηνιαίο έντυπο δημιουργικής έκφρασης ¨ο κήπος της Πρέβεζας¨, το οποίο διανέμεται δωρεάν. Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα διατροφής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς prisma 91,6 όπου παρουσιάζει την εκπομπή για θέματα διατροφής «Διατροφή με..νου»  και radio deejay 93,4 βορειοδυτικής Ελλάδας. Αρθρογραφεί στο blog prevezabest.  Έχει υπάρξει επίσης επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα διατροφής στις ιστοσελίδες pamepreveza.gr και clicknews.gr.

Έχει κάνει ομιλίες σε σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας (4ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας, δημοτικό σχολείο Μύτικα, ΕΠΑΛ Καναλλακίου, 1ο δημοτικό σχολείο Καναλλακίου) και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτολοακαρνανίας (δημοτικό σχολείο Παλαίρου), με στόχο την προώθηση της υιοθέτησης από τους γονείς και τα παιδιά ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, βασισμένο στο μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής. Υπήρξε κύριος ομιλητής στην εκδήλωση των ακαδημιών ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Πρέβεζα την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στις 11/12/2010, με θέμα Παιδική Διατροφή και Αθλητισμός. Υπήρξε ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Πρέβεζας στις 03/03/12, με θέμα «κακοήθειες του γαστρεντερικού» για τη σχέση της διατροφής με την εμφάνιση αυτών. Υπήρξε επίσης ομιλητής στην εκδήλωση του δήμου Πρέβεζας το καλοκαίρι του 2013, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος «σχολείο ήθους Μίμης Παπαϊωάννου» σε παιδιά ακαδημιών ποδοσφαίρου σχετικά με τη διατροφή των μικρών αθλητών.

Από το 2003 αποτελεί πάρεδρο μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, από το 2006 τακτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής και από το 2009 τακτικό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος.

TOP

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.