Ο Γιώργος. Ο δικός μου ο Γιώργος… Το θεριό ξανάρθε.

0
3263
Ο Γιώργος Ο δικός μου ο Γιώργος Το θεριό ξανάρθε mamameli

Ο Γιώργος. Ο δικός μου ο Γιώργος… Το θεριό ξανάρθε.

Μετά από πέντε χρόνια ξανάρθε.

Με τον ίδιο ύπουλο, υποχθόνιο και αθόρυβο τρόπο. Ξαναχτύπησε την οικογένειά μου. Αυτή τη φορά ένα από τα δίδυμα αδέρφια της μικρής μου, της γλυκιάς Αγάπης. Το Γιώργο.

Το θεριό δεν αναχαιτίζεται. Δεν προβλέπεται και δεν προλαμβάνεται. Επιλέγει με τους δικούς του όρους και κανόνες ποιόν και πότε θα χτυπήσει και θα κυριεύσει.

Κι αν δεν το αντιληφθείς έγκαιρα σε καταλύει, σε διαλύει, σε οδηγεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όπως εκείνες που –δυστυχώς- γνωρίσαμε όταν κυρίευσε την Αγάπη.

Τώρα όμως όχι. Δεν πρόλαβε. Όλοι ήμασταν έτοιμοι. Υποψιασμένοι. Σωστοί πολεμιστές, άγρυπνοι στις επάλξεις. Σε επιφυλακή. Το αναγνωρίσαμε αμέσως. Τα όπλα μας ήταν σε πλήρη παράταξη. Η πρώτη και κύρια μάχη με το θεριό έγινε άμεσα και είχε αίσιο αποτέλεσμα.

Οι ατσάλινες πανοπλίες του πατέρα σου και η δική μου ήταν εκείνες που οδήγησαν στην πρώτη νίκη. Και πλέον το εξημερώσαμε πριν καν προλάβεις να καταλάβεις ότι ήρθε. Από θεριό ήδη έγινε αρνάκι. Μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό ξωτικό που θα σε συντροφεύει πλέον παντού.
Ένα ξωτικό όπως εκείνο που διάβαζες στα βιβλία της Αγάπης για το διαβήτη.
Ύπουλο όμως κι αυτό. Δεν χάνει τα χαρακτηριστικά του ως θηρίο. Έχει ίσως αλλάξει χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί τίποτε πια δεν είναι στο χέρι του.
Όλα πέρασαν στον έλεγχο το δικό σου και των γονιών σου.

Άγρυπνοι και ακούραστοι φρουροί στεκόμαστε δίπλα σε σένα όπως τα τελευταία πέντε χρόνια και στην αδερφή σου.
Τα όπλα μας είναι πάντα γεμάτα. Έτοιμα για αναχαίτιση όποιου κινδύνου. Οι δυνάμεις μας ανεξάντλητες. Ο πόλεμος άρχισε και δυστυχώς κανείς δεν ξέρει αν θα τελειώσει ποτέ.

Να είσαι σίγουρος όμως, πως όλες οι μάχες θα είναι υπέρ σου.

Καμμιά μάχη πλέον δεν θα χαθεί.

Οι γνώσεις, οι εμπειρίες, οι δυνάμεις και οι αντοχές που έχουμε αποκομίσει από τον διαρκή πενταετή πόλεμο του παρελθόντος, μας έχουν οδηγήσει να είμαστε οι κυρίαρχοι σε αυτό τον αγώνα. Το τσουνάμι των εκπλήξεων, των αποριών, της άγνοιας, της δυστυχίας, της απελπισίας που μας είχε χτυπήσει πριν πέντε χρόνια δεν ξαναγύρισε. Ο ερχομός του θεριού αυτή τη φορά ήταν ως ένας μικρός κυματισμός στην άκρη της παραλίας, που μόλις μας έβρεξε τα πόδια. Δεν μας κυρίευσε ούτε καν τόλμησε να πλησιάσει.

Το θεριό τιθασεύεται.

Μόνος σου θα μάθεις τα κόλπα και τις διάφορες μεταμφιέσεις του. Θα αναγνωρίζεις κάθε ύπουλη ενέργειά του. Και μη φοβάσαι όλες οι μάχες θα είναι δικές σου. Εσύ και μόνο εσύ θα βγεις νικητής.
Και στο τέλος θα μάθεις να συμπορεύεσαι με το θεριό. Θα το κάνεις συνοδοιπόρο και συνταξιδευτή σου μέσα στη ζωή. Θα το έχεις πάντα και παντού δίπλα σου. Κάθε στιγμή, κάθε ώρα και κάθε μέρα στη ζωή σου. Και ίσως μια μέρα…. Ίσως και να το αγαπήσεις.
Ο διαβήτης δεν είναι ο κίνδυνος. Ο κίνδυνος είναι η άγνοια. Η ανέχεια των δυνάμεων μετά από τις κουραστικές μάχες που θα δίνεις καθημερινά μαζί του.
Η κούραση είναι εκείνη που καταβάλλει τους ανθρώπους στη μάχη τους μαζί του.

Διαβήτης τύπου 1. Ινσουλινοεξαρτώμενος.

Χρόνια και ανίατη νόσος που απομιυζεί κάθε απόθεμα του ανθρώπου. Σωματικό και ψυχικό.
Εμείς όμως δεν θα σε αφήσουμε ποτέ. Οι γιατροί σου δεν θα σε αφήσουν ποτέ.

Όλοι μαζί δεσμευόμαστε απέναντί σου. Τα αποθέματά σου σε ενέργεια και δυνάμεις θα γεμίζουν ξανά και ξανά. Η ζωή θα σου δίνει απλόχερα δυνάμεις και όπλα να αντιμετωπίζεις κάθε μάχη.

Οι άγγελοι όλοι θα σε περιβάλλουν με την φροντίδα και την αγάπη τους. Προεξέχοντες αρχάγγελοι οι γιατροί σου, όπως η κα Βαζαίου, θα προστρέχουν να λύσουν κάθε απορία σου και να σε οπλίζουν διαρκώς με καινούριες τεχνικές και γνώσεις. Επιστήμονες ταγμένοι σε ένα ατέρμονα, διαρκή και δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση τόσο του ίδιου του θεριού όσο όποιων επιπλοκών προκύπτουν από αυτό.

Γιατί ο διαβήτης μπορεί – μέχρι στιγμής – να μην είναι ιάσιμος, αλλά όμως είναι ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΟΣ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΣ.
Και αυτό θα πρέπει όλοι να το κατανοούμε καθημερινά. Όλοι όσοι νιώθουν πως εκείνο (αυτό) το θεριό τους κυριεύει, ότι παίρνει τον έλεγχο της ζωής τους, ότι δεν μπορούν άλλο να το αντιμετωπίζουν.

Το θεριό είναι διαχειρίσιμο.

Μπορούμε όλοι να το τιθασεύσουμε το διαβήτη, χωρίς να μας λείψει απολύτως τίποτα. Αρκεί να μάθουμε τα χαρακτηριστικά του, τα κόλπα του, τις συνήθειές του.

Να μην το ξεχνούμε, γιατί όταν το παραγκωνίζουμε εκείνο θυμώνει και θεριεύει ακόμη περισσότερο.

Ενημέρωση, ενημέρωση, ενημέρωση.

Εκπαίδευση, τεχνικές, νέες τεχνολογικές επιτεύξεις, νέα τεχνολογία στην υπηρεσία του διαβήτη.
Δεσμευόμαστε όλοι απέναντί σου και απέναντι σε όλα τα παιδιά και ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την διαχείριση και αντιμετώπιση του θεριού.

Και πρώτα από όλους δεσμευόμαστε εγώ και ο πατέρας σου.

Και είμαστε εδώ δίπλα σου, να σε ολοκληρώσουμε ως αγωνιστή της ζωής. Εσένα και όλα τα αδέρφια σου. Αγωνιστές άξιους να αντιμετωπίσετε κάθε τι που θα σας φέρει η ζωή στο προσκήνιο. Αυτός είναι ο σκοπός μας και η παρακαταθήκη μας απέναντί σας. Μια στάση ετοιμότητας και διαρκούς αγώνα στη ζωή που, δυστυχώς, εμπεριέχει πολλές μάχες, λύπες και δυσκολίες προκειμένου να την κατακτήσει κανείς.

Μετά από κάθε μπόρα όμως, να θυμάσαι ότι το ουράνιο τόξο της ευτυχίας θα είναι εκεί. Θα σε περιμένει όπως περιμένει κάθε άνθρωπο σε αυτή τη ζωή.
Εμείς, ως γονείς, ευχόμαστε σε εσένα και σε κάθε παιδί σε αυτό τον κόσμο, να είσαι πάντα δυνατός, υγιής και κάθε μάχη να είναι νικητήρια.

Με την ευλογία του Θεού να πορεύεσαι κάθε μέρα στη ζωή σου.

Σοφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here