FORGOT YOUR DETAILS?

Κοτόπουλο με κους κους κουνουπιδιού

Υλικά

Για το κοτόπουλο
ένα στήθος κοτόπουλο περίπου 400 γρ.
10 γραμμ. βούτυρο αγελάδος φρέσκο
αλάτι και πιπέρι

Για τη μους αβοκάντο
ένα ώριμο αβοκάντο (περίπου 120 γραμμ.)
χυμός ενός λεμονιού
20 γραμμ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς (βλέπε χορτοφαγικός μουσακάς χωρίς γλουτένη)
60 γραμμ. ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γραμμ. κόκκινη πιπεριά
60 γραμμ. καρότο
10 γραμμ. πελτέ ντομάτας

Για το κους κους κουνουπιδιού
300 γραμμ. ωμό κουνουπίδι
50 γραμμ. αρακάς
50 γραμμ. καρότο
20 γραμμ. σέλινο
χυμός λεμόνι
20 γραμμ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο με κους κους κουνουπιδιού, μους αβοκάντο και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς!

Η συνταγή του MasterChef με την οποία πήρα την ποδιά και συμμετείχα στην τηλεοπτική αυτή σειρά για το 2017 !!

Μια εμπειρία ζωής και γνωριμία με εξαιρετικούς ανθρώπους και chef.

Σας την είχα υποσχεθεί και δεν θέλω να κλείσει η χρονιά αφήνοντας εκκρεμότητες απέναντι στις υποσχέσεις μου!

Έχει αρκετές παρασκευές, αλλά οι βασικές είναι ένα απλό στήθος κοτόπουλο και ένα συνοδευτικό που απαιτεί ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος.

Το ωμό κουνουπίδι είναι η βάση του και εμπλουτίζεται με φρέσκα, ελαφρά μαγειρεμένα λαχανικά. Όπως αναφέρει και ο διατροφολόγος μας - Κίτσος Ευάγγελος- σε σχετικό άρθρο του για το κουνουπίδι:" Το κουνουπίδι, χαρακτηρίζεται ως το λαχανικό που περιέχει βιολογικά ενεργές διατροφικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη και καταπολέμηση πολλών νοσημάτων φθοράς. H χαμηλή περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, το κάνει ένα καλό υποκατάστατο της πατάτας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, και αποτελεί ουσιαστικά το λουλούδι του ομώνυμου φυτού, καθώς βοηθάει στην πρόληψη του πολλών μορφών καρκίνου. Τα συστατικά του θεωρείται ότι βοηθούν την αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. "

Τολμήστε το και εσείς λοιπόν και χρησιμοποιήστε το κους κους κουνουπιδιού και σε άλλους συνδυασμούς, αντικαθιστώντας το ρύζι ή την πατάτα.

Οδηγίες

Για το κοτόπουλο:
Κόβουμε το φιλέτο στη μέση και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα πολύ ζεστό αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το στήθος κοτόπουλου από τις δύο μεριές ώσπου να ροδίσει.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.

Στον χρόνο που το κοτόπουλο ψήνεται μπορείτε να ετοιμάσετε τις υπόλοιπες παρασκευές.

Για τη μους αβοκάντο:
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κομματάκια.
Σε ένα πολυκόπτη τοποθετούμε το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το μισό χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε.
Ελέγχουμε τη γεύση και προσθέτουμε ανάλογα είτε λεμόνι, είτε αλατοπίπερο (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας).

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς:

Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κατόπιν προσθέτουμε χοντροκομμένα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τον πελτέ ντομάτας.

Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν.

Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, τότε λιώνουμε τα λαχανικά μας σε ένα μπλέντερ ή με ένα μπλέντερ χειρός.
Θα πρέπει το μίγμα μας να είναι σχετικά παχύρευστο.
Στη συνέχεια θα πρέπει η σάλτσα να περάσει από ένα σουρωτήρι/σινουά.

Για το κους κους κουνουπιδιού:
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνουμε το καρότο (ολόκληρο) και τον αρακά για περίπου 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο (κοτσάνι).

Με τη βοήθεια ενός τρίφτη παίρνουμε ένα ένα μπουκετάκι από το κουνουπίδι και το τρίβουμε ώσπου να φτάσουμε στο κοτσάνι του.
Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι, όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Δοκιμάζουμε και βελτιώνουμε τη γεύση του, ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.

Για να "στήσουμε" μια μερίδα τοποθετούμε λίγη μους αβοκάντο, μια ποσότητα (περίπου 150 γρ.) κους κους κουνουπιδιού, κόβουμε σε μενταγιόν το κοτόπουλο και προσθέτουμε τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.

Ένας εξαιρετικά γευστικός συνδυασμός πλούσιος σε θρεπτικά στοιχεία αλλά χαμηλός σε λιπαρά, υδατάνθρακες και θερμίδες!

Καλή σας όρεξη.

Κοτόπουλο με κους κους κουνουπιδιού σύνθεση ανά 100 γραμμ.

Ενέργεια/θερμίδες: 106,02 kcal
Πρωτεΐνες: 8,16 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 3,57 γραμμ.
Λίπη: 6,67 γραμμ.

Χορηγός επικοινωνίας κοινωνικού σκοπού Onesmart Promotion

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP
Shares

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.