Τί είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1

«When one door of happiness closes, another opens; but often we look so long at the closed door that we do not see the one which has been opened for us»

«Όταν κλείνει μια πόρτα ευτυχίας, ανοίγει μια άλλη· αλλά συχνά κοιτάζουμε τόσο πολύ την κλειστή πόρτα ώστε δεν βλέπουμε τη νέα που ανοίχτηκε για μας.»

Τί είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1Σύμφωνα με την Hellen Keller (el.wikipedia.org/wiki/Έλεν_Κέλερ) μια τυφλή και κωφάλαλη κοπέλα που κατάφερε να γίνει συγγραφέας, ρήτορας, δοκιμιογράφος, ακτιβίστρια και πολλά άλλα.

Τον ορισμό του διαβήτη τύπου 1, καθώς και αρκετές άλλες πληροφορίες, μπορείτε να τον δείτε στο παρακάτω link: el.wikipedia.org/wiki/Σακχαρώδης_διαβήτης

Ένα (από τα λίγα ομολογώ που κυκλοφορούν ελεύθερα) σχετικά με το τι συμβαίνει στο σώμα μας με το ΣΔ1 – βίντεο στα αγγλικά http://kidshealth.org/en/parents/in-diabetes-vd.html

Δεν θα ήθελα να χαθώ στη διαδικασία του τί είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1, ή σε μια οποιαδήποτε επιστημονική ερμηνεία του. Αυτό έχει ήδη γίνει από μυριάδες επιστήμονες, εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές.

Για μένα, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 ή αλλιώς ο νεανικός διαβήτης, είναι ένας εντελώς καινούριος τρόπος ζωής.

Όσοι νοσούν οι ίδιοι ή έχουν άτομα στο στενό οικογενειακό τους κύκλο που νοσούν, μιλούν την ίδια γλώσσα.

Τη γλώσσα των γλυκών παιδιών, που καθημερινά παλεύουν με την εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα τους. Θέτουν τον εαυτό τους καθημερινά, σε εξονυχιστικούς ελέγχους και περιορισμούς, που για τον περισσότερο κόσμο δεν είναι γνωστά. Για μένα είναι όλοι τους ήρωες. Μικροί και μεγάλοι σε ηλικία, αλλά παρ’ αυτά ήρωες.

Για όλους αυτούς τους ήρωες που κυκλοφορούν και ζούν ανάμεσά μας, θέλω να προσπαθώ καθημερινά να δίνω το καλύτερο που μπορώ, με σκοπό να τους βοηθήσω, έστω και λίγο.

Με σκοπό και στόχο να κάνω τη γλυκιά ζωή τους λίγο πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.