Λαχανικά και λουκάνικο ογκρατέν (au gratin)

0
2162
λαχανικά-και-λουκάνικο-ογκρατέν-au-gratin-10 mamameli

Λαχανικά και λουκάνικο ογκρατέν (au gratin)

Υλικά

  • 900 γρ. πατάτες (καθαρισμένες)
  • 150 γρ. αρακά
  • 100 γρ. καρότα
  • 20 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ. τυρί γκούντα
  • 3 αυγά
  • 130 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγιστό
  • αλάτι & πιπέρι
  • ελάχιστο ελαιόλαδο (για να αλείψουμε το ταψί)

Λαχανικά και λουκάνικο ογκρατέν (au gratin), για να λατρέψουν τα λαχανικά όλα παιδιά.

Μικρά και μεγάλα!

Ένας άλλος τρόπος να νοστιμίσετε τα λαχανικά σας για το καθημερινό τραπέζι και όχι μόνο.

Χωρίς κρέμα γάλακτος και με λίγες θερμίδες, παρόλο που περιέχει και λουκάνικο!

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και νόστιμο φαγητό!!

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα.

Τις πατάτες τις κόβουμε σε παχιές ροδέλες.

Τα καρότα τα αφήνουμε όπως είναι ολόκληρα ή τα κόβουμε στη μέση.

Σε ζεστό νερό βράζουμε τις πατάτες, τον αρακά και τα καρότα για περίπου 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα λαχανικά.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια (καρέ) τα καρότα.

Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα λουκάνικα.

Σε ένα λαδωμένο ταψί ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας και τα λουκάνικα.

Αλατοπιπερώνουμε.

Κρατάμε στην άκρη περίπου το 1/3 από το τυρί για να ρίξουμε στο τέλος πάνω από τα λαχανικά μας και πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι.

Ρίχνουμε λίγο τυρί πάνω από τα λαχανικά μας.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά (με ένα πιρούνι) και προσθέτουμε το γιαούρτι και το περισσότερο τυρί γκούντα.

Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα λαχανικά μας και το απλώνουμε να καλύψει το περιεχόμενο του ταψιού.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί που έχουμε κρατήσει.

Ψήνουμε στο φούρνο περίπου για 30 λεπτά στον αέρα στους 170 βαθμούς ή ώσπου να ροδοκοκκινήσει το φαγητό μας.

Σερβίρουμε καλύτερα όσο είναι ζεστό το φαγητό μας.

Διατροφικές πληροφορίες – σύνθεση ανά 100 γρ.
Ενέργεια/θερμίδες: 122,15 kcal
Πρωτεΐνες: 6,11 γρ.
Υδατάνθρακες: 10,19 γρ.
Λίπη: 6,60 γρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here