FORGOT YOUR DETAILS?

Γρήγορη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

Για τη γέμιση
900 γρ. φρέσκα κολοκυθάκια
3 αυγά
150 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. σκληρό τυρί (μυζήθρα ή γραβιέρα)
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού baking powder
αλάτι, πιπέρι ... και μυρωδικά επιλογής σας!

επιπλέον: ελαιόλαδο για το άλειμα του ταψιού
40 γρ. πολέντα

 

Γρήγορη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.

Μια εύκολη και γρήγορη παρασκευή που όμως δεν υστερεί καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Τα φρέσκα κολοκυθάκια της εποχής (καλοκαιρινά) είναι ιδανικά γι΄αυτή την πίτα.

Τα μυρωδικά που μπορείτε να προσθέσετε θα δώσουν το δικό τους άρωμα και επιπλέον γεύση.

Δοκιμάστε τη καθώς είναι μια γρήγορη, εύκολη και απολαυστική συνταγή.

Οδηγίες

Για τη γέμιση
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το σκληρό τυρί.

Τρίβουμε το τυρί φέτα σε μικρά κομματάκια.

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Λαδώνουμε το ταψί μας.

Πασπαλίζουμε 20 γρ. πολέντα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Τοποθετούμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε την επιφάνειας της πίτας με τα υπόλοιπα 20 γρ. πολέντα.

Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.

Γρήγορη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σύνθεση ανά 100γρ

Ενέργεια/θερμίδες: 151,4 kcal
Πρωτεΐνες: 3,63 γρ.
Υδατάνθρακες: 6,98 γρ.
Λίπη: 12,03 γρ.

Χορηγός επικοινωνίας κοινωνικού σκοπού Onesmart Promotion

θερμίδες---ποσότητες-mamameli

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρωματική σαλάτα καρότο και πορτοκάλι

Υλικά
3 μεγάλα καρότα
2-3 πορτοκάλια
50-80 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα
λίγα φύλλα δυόσμου ή μεντας
αλάτι

Για τη σως
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
1 κουταλι της σούπας μαύρη ζάχαρη /μελάσα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο
χυμός από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο

Οδηγίες
Καθαρίζω τα καρότα και τα περνώ στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα τοποθετώ σε ένα μπολ.
Καθαρίζω τα πορτοκάλια φροντίζοντας να μην αφήσω καθόλου λευκό μέρος πάνω τους.
Κόβω τη σάρκα τους σε κομμάτια ή κύβους και τα προσθέτω στο μπολ με τα καρότα.
Αλατίζω.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζω τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά. Τα αμύγδαλα μπορεί να τα βάλω και με τη φλούδα τους.
Δεν χρειάζεται να είναι ξεφλουδισμένα. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάω σε ένα μπολ τα υλικά της σος.
Περιχύνω τη σαλάτα με τη σος και προσθέτω τα αμύγδαλα. Ψιλοκόβω και προσθέτω το δυόσμο ή τη μέντα.
Ανακατεύω και σερβίρω.

Αρωματική σαλάτα καρότο-πορτοκάλι σύνθεση ανά 100γρ

Ενέργεια/θερμίδες: 97,84kcal
Πρωτεΐνες: 2,29γρ
Υδατάνθρακες: 8,88γρ
Λίπη: 6,16γρ

*υπολόγισα τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Χορηγός επικοινωνίας κοινωνικού σκοπού Onesmart Promotion

θερμίδες---ποσότητες-mamameli

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP
Shares

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.