FORGOT YOUR DETAILS?

Βάφλες και χωνάκια παγωτού

Υλικά
110 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
ένα ολόκληρο αυγό και επιπλέον 4 ασπράδια αυγού (δηλαδή συνολικά 5 αυγά)
130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

το βούτυρο και τα αυγά θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Βάφλες και χωνάκια παγωτού !!!

Επιτέλους τα κατάφερα και έφτιαξα χειροποίητα χωνάκια παγωτού.

Θέλει λίγη εξάσκηση αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Απολαύστε το παγωτό σας σε δικό σας χειροποίητο μπολάκι ή χωνάκι.

Η ίδια συνταγή είναι εξίσου καλή και για γλυκές βάφλες που συνοδεύουν κάθε είδους παγωτό ή σιρόπι.

Οδηγίες

Μια ταπεινή βαφλιέρα έκανε τελικά τη δουλειά της και με το παραπάνω. Θα τη χρειαστείτε και δεν κοστίζει πλέον ακριβά.

Καταφέραμε να φτιάξουμε (επιτέλους!) αξιοπρεπή μπισκοτένια χωνάκια χωρίς γλουτένη για παγωτό.

Πρόκειται για μια γνωστή συνταγή οι "γατίσιες γλώσσες", που όμως δεν γίνεται το ίδιο με το αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Αυτές καθεαυτές οι γατίσιες γλώσσες γίνονται στο φούρνο και σίγουρα θα τις πετύχετε με αυτή τη συνταγή.

Όχι όμως και τα χωνάκια. Θα χρειαστείτε σίγουρα μια βαφλιέρα.

Παρόλο που η αρχική συνταγή συνιστά άχνη ζάχαρη, η κρυσταλλική σε αυτή τη συνταγή συμπεριφέρεται καλύτερα στη βαφλιέρα και δίνει πιο καλό σχήμα στις βάφλες μας καθώς κρυώνουν.

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο (το οποίο είναι μαλακό) και το χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα / αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι μας.

Το μίγμα θα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό.

Ζεσταίνουμε καλά τη βαφλιέρα και ξεκινάμε.

Μόλις δούμε να ψήνεται και να κοκκινίζει (να το αφήσετε να κοκκινήσει έτσι ώστε να γίνει πιο τραγανό) αφαιρούμε από τη βαφλιέρα και απευθείας προσπαθούμε να τυλίξουμε τη βάφλα έτσι ώστε να πάρει το σχήμα από το χωνάκι.

Προσοχή γιατί καίει πολύ.

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ένα "καλούπι" από χαρτί κουζίνας και αλουμινόχαρτο. Εγώ τουλάχιστον το έφτιαξα εύκολα. (τυλίγοντας χαρτί κουζίνας και απ΄έξω το αλουμινόχαρτο)

Έτσι τοποθετείτε τη βάφλα κατευθείαν γύρω από το καλούπι σας και την αφήνετε να κρυώσει για να κρατήσει το σχήμα της.

Ένας άλλος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τη ζεστή βάφλα μέσα σε ένα μπολ έτσι ώστε μόλις κρυώσει να πάρει το σχήμα του μπολ και να έχετε ένα μπισκοτένιο μπολάκι!

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση.

Βάφλες και χωνάκια παγωτού σύνθεση ανά 100γρ

Ενέργεια/θερμίδες: 347,47 kcal
Πρωτεΐνες: 7,23 γρ.
Υδατάνθρακες: 38,16 γρ.
Λίπη: 19,06 γρ.

Χορηγός επικοινωνίας κοινωνικού σκοπού Onesmart Promotion

θερμίδες---ποσότητες-mamameli

2 Σχόλια to “Βάφλες και χωνάκια παγωτού”

  1. Αννα Π. says :Απάντηση

    Καλησπέρα, το αλευρι στη συνταγη ειναι χωρις γλουτενη?

    1. Sofia Tsiakalou says :Απάντηση

      Σε ευχαριστώ για την ερώτησή σου. Όλες οι συνταγές που φτιάχνονται σε αυτό το μπλόγκ είναι με υλικά και αλεύρι χωρίς γλουτένη. Παρόλαυτά αν κάποιος θέλει μπορεί να τις φτιάξει και με το συμβατικό αλεύρι (με γλουτένη δηλαδή) αλλάζοντας λίγο την αναλογία σε υγρά στοιχεία. Επειδή το αλεύρι χωρίς γλουτένη χρειάζεται περισσότερα υγρά αν κανείς δεν αποφεύγει τη γλουτένη, μειώνει λίγο τον όγκο των υγρών στοιχείων ή προσθέτει περισσότερο αλεύρι στην κάθε παρασκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρωματική σαλάτα καρότο και πορτοκάλι

Υλικά
3 μεγάλα καρότα
2-3 πορτοκάλια
50-80 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα
λίγα φύλλα δυόσμου ή μεντας
αλάτι

Για τη σως
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
1 κουταλι της σούπας μαύρη ζάχαρη /μελάσα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο
χυμός από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο

Οδηγίες
Καθαρίζω τα καρότα και τα περνώ στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα τοποθετώ σε ένα μπολ.
Καθαρίζω τα πορτοκάλια φροντίζοντας να μην αφήσω καθόλου λευκό μέρος πάνω τους.
Κόβω τη σάρκα τους σε κομμάτια ή κύβους και τα προσθέτω στο μπολ με τα καρότα.
Αλατίζω.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζω τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά. Τα αμύγδαλα μπορεί να τα βάλω και με τη φλούδα τους.
Δεν χρειάζεται να είναι ξεφλουδισμένα. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάω σε ένα μπολ τα υλικά της σος.
Περιχύνω τη σαλάτα με τη σος και προσθέτω τα αμύγδαλα. Ψιλοκόβω και προσθέτω το δυόσμο ή τη μέντα.
Ανακατεύω και σερβίρω.

Αρωματική σαλάτα καρότο-πορτοκάλι σύνθεση ανά 100γρ

Ενέργεια/θερμίδες: 97,84kcal
Πρωτεΐνες: 2,29γρ
Υδατάνθρακες: 8,88γρ
Λίπη: 6,16γρ

*υπολόγισα τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Χορηγός επικοινωνίας κοινωνικού σκοπού Onesmart Promotion

θερμίδες---ποσότητες-mamameli

2 Σχόλια to “Βάφλες και χωνάκια παγωτού”

  1. Αννα Π. says :Απάντηση

    Καλησπέρα, το αλευρι στη συνταγη ειναι χωρις γλουτενη?

    1. Sofia Tsiakalou says :Απάντηση

      Σε ευχαριστώ για την ερώτησή σου. Όλες οι συνταγές που φτιάχνονται σε αυτό το μπλόγκ είναι με υλικά και αλεύρι χωρίς γλουτένη. Παρόλαυτά αν κάποιος θέλει μπορεί να τις φτιάξει και με το συμβατικό αλεύρι (με γλουτένη δηλαδή) αλλάζοντας λίγο την αναλογία σε υγρά στοιχεία. Επειδή το αλεύρι χωρίς γλουτένη χρειάζεται περισσότερα υγρά αν κανείς δεν αποφεύγει τη γλουτένη, μειώνει λίγο τον όγκο των υγρών στοιχείων ή προσθέτει περισσότερο αλεύρι στην κάθε παρασκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP
Shares

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.